Διεθνή

Αισιοδοξία του Βρετανού ΥΠΕΞ για αποκλιμάκωση στις σχέσεις του Κατάρ με τις αραβικές χώρες

Αισιοδοξία του Βρετανού ΥΠΕΞ για αποκλιμάκωση στις σχέσεις του Κατάρ με τις αραβικές χώρες
«Η δική μου εντύπωση είναι ότι η πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί και υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας
Μπορεί να υπάρξει πρόοδρος στην αποκαλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Κατάρ και των αραβικών χωρών της περιοχής του Περσικού Κόλπου, εκτίμησε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Boris Johnson από το Κουβέιτ, όπου βρίσκεται.
Ωστόσο, επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι άμεσα.
«Η δική μου εντύπωση είναι ότι η πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί και υπάρχει δρόμος προς τα εμπρός», δήλωσε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας μετά από συνάντηση με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη στο Κουβέιτ, το οποίο προσπαθεί να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών.
«Αλλά δεν πρόκειται να ισχυριστώ ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες», σημείωσε ο Johnson.
Το Κουβέιτ θα επισκεφτεί τη Δευτέρα (10/7) κι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Rex Tillerson, καθώς η Ουάσινγκτον ανησυχεί για το ενδεχόμενο παγίωσης της κατάστασης στασιμότητας γύρω από την ένταση που έχει προκληθεί με το Κατάρ.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν έχουν περιορίσει τις εμπορικές και διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ με την κατηγορία, πως χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, την οποία απορρίπτει η Ντόχα.
Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης