Διεθνή

Γκουτέρες (γ.γ. ΟΗΕ): Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για την Κύπρο

Γκουτέρες (γ.γ. ΟΗΕ): Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για την Κύπρο
«Καλώ όλους τους συμμετέχοντες να επιδείξουν τη βούληση και την ηγεσία που απαιτούνται προκειμένου να φτάσουμε σε μια συνολική διευθέτηση», τονίζει.
Να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου καλεί ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, μία μόλις ημέρα πριν την έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Crans-Montana.
Σε γραπτό μήνυμά του ο κ. Γκουτέρες αναφέρει, ότι «η ευκαιρία για επανένωση της Κύπρου είναι τελικά μπροστά μας», μια προοπτική που όπως τονίζει είναι πρωτίστως προς όφελος της Κύπρου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
«Τον Ιανουάριο είχα την ευκαιρία να συγκαλέσω την Διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία αποτέλεσε ένα ιστορικό βήμα στις προσπάθειες ώστε να ξεπεραστούν δεκαετίες διαίρεσης», αναφέρει ο γ.γ. του ΟΗΕ λέγοντας ότι ο ίδιος ενθαρρύνει τη συνέχιση της διάσκεψης στο Crans-Montana της Ελβετίας.
«Χαιρετίζω την αποφασιστικότητα που επέδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες στο να γίνει αυτό το σημαντικό βήμα», λέει.
Για το σκοπό αυτό επαναλαμβάνει τη σταθερή δέσμευσή του να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια.
«Καλώ όλους τους συμμετέχοντες να επιδείξουν τη βούληση και την ηγεσία που απαιτούνται προκειμένου να φτάσουμε σε μια συνολική διευθέτηση», καταλήγει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης