Διεθνή

Ο ΟΠΕΚ δεν βιάζεται να εξετάσει το ενδεχόμενο μεγαλύτερης μείωσης της παραγωγής πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ δεν βιάζεται να εξετάσει το ενδεχόμενο μεγαλύτερης μείωσης της παραγωγής πετρελαίου
Οι υπουργοί Πετρελαίου και Ενέργειας από πέντε χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία και παρακολουθούν την υλοποίηση της, πρόκειται να συναντηθούν στη Ρωσία στις 24 Ιουλίου.
Ο ΟΠΕΚ δεν θα σπεύσει να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου ή να σταματήσει την απαλλαγή ορισμένων χωρών από τη συμφωνία, δήλωσαν εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με το Reuters.
Το θέμα ωστόσο αναμένεται να συζητηθεί κατά την επικείμενη συνάντηση τον Ιούλιο στη Ρωσία.  
Ειδικότερα, οι υπουργοί Πετρελαίου και Ενέργειας από πέντε χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία και παρακολουθούν την υλοποίηση της, πρόκειται να συναντηθούν στη Ρωσία στις 24 Ιουλίου.
Η επιτροπή αυτή θα μπορούσε σύμφωνα με το Reuters να απευθύνει σύσταση στον ΟΠΕΚ και τα συνεργαζόμενα με αυτόν κράτη στη συμφωνία για μείωση της παραγωγής, για την προσαρμογή της συμφωνίας στα νέα δεδομένα κατά την επόμενη συνάντησή τον Νοέμβριο του 2017.
Ένας εκπρόσωπος του ΟΠΕΚ δήλωσε, ότι «μια μεγαλύτερη περικοπή θα μπορούσε να είναι μια επιλογή», προσθέτοντας ότι περαιτέρω βήματα θα μπορούσαν να είναι η επιβολή ανώτατων ορίων στην περαιτέρω ανάπτυξη της παραγωγής της Νιγηρίας και της Λιβύης, αντί να απαιτηθεί απ’ αυτούς να μειώσουν την παραγωγή τους.
Εν τω μεταξύ, η Τεχεράνη δήλωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο ΟΠΕΚ εξετάζει περαιτέρω περικοπές, αλλά θα πρέπει να περιμένει, μέχρι να καταστεί σαφές το αποτέλεσμα του σημερινού μειωμένου επιπέδου παραγωγής.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ Φάλι αναφέρθηκε στο θέμα στις 19 Ιουνίου, λέγοντας ότι η αγορά κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ η Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ είπε στις 11 Ιουνίου, ότι δεν υπάρχει λόγος να αναθεωρηθεί η συμφωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης