Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Τουρκία θα επιμείνει στις απόψεις της περί ασφάλειας και εγγυήσεων

H Τουρκία θα επιμείνει στις απόψεις της περί ασφάλειας και εγγυήσεων
"Η αδιάλλακτη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι εκείνη που δεν επιτρέπει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων", γράφει η Μιλλιέτ
Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, η τουρκική πλευρά ενόψει Κραν Μοντάνα δεν αλλάζει θέσεις στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οι δύο πλευρές, τουρκική και τουρκοκυπριακή θα επιμείνουν στις υφιστάμενες θέσεις τους για τα βασικότερα κεφάλαια του Κυπριακού, της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αδιάλλακτη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι εκείνη που δεν επιτρέπει την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.
 “Ο κ. Ακιντζί προσπαθεί να διεξάγει τις διαπραγματεύσεις με λογικό τρόπο αλλά η αδιάλλακτη στάση της Ε/κ πλευράς είναι εκεί” γράφει η Μιλλιέτ.
Αναφέρεται επίσης, πως η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει να ζητά εδάφη και συνεχώς περισσότερα.
“Οι Ε/Κ συνεχώς θέλουν έδαφος για το ομόσπονδο κράτος. Έχουν πάθει εμμονή με την Μόρφου. Οπωσδήποτε θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι της Μόρφου. Αυτή δεν είναι μια προσέγγιση που μπορεί να γίνει αποδεχτή. Υπάρχει μια κατάσταση να κάνει συνεχώς τις υποχωρήσεις η Τ/κ πλευρά” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.
“Λέγεται ότι αυτό το πρόβλημα συνεχίζεται εδώ και 50 χρόνια. Μπορεί να συνεχιστεί για άλλα 50 χρόνια αλλά κανείς δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα των Τ/Κ. Η κατάσταση θα συνεχιστεί με αυτό τον τρόπο”.
Τέλος, αναφέρεται ότι "οι θέσεις δεν πρέπει να αλλάζουν για τα μάτια της κοινής γνώμης και για να δίνεται η εντύπωση ότι υπήρξε πρόοδος, ούτε υποχωρήσεις για να κρατηθεί η Ελληνοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι".
Πηγή:alphanews.live

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης