Διεθνή

Κύπρος: Συνεχίζονται οι μειώσεις στις τιμές των καυσίμων

Κύπρος: Συνεχίζονται οι μειώσεις στις τιμές των καυσίμων
Υπάρχουν τεράστιες διακυμάνσεις στην αγορά από πρατήριο σε πρατήριο, αφού φαίνεται ότι δεν πρόλαβαν όλοι να προμηθευτούν με φθηνότερα καύσιμα ώστε να ακολουθήσουν σε μειώσεις
Συνεχίζονται οι μειώσεις στις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι τελευταίες μειώσεις παρατηρήθηκαν το τελευταίο διήμερο, κάτι που οδήγησε να υπάρχουν τεράστιες διακυμάνσεις στην αγορά από πρατήριο σε πρατήριο, αφού φαίνεται ότι δεν πρόλαβαν όλοι να προμηθευτούν με φθηνότερα καύσιμα ώστε να ακολουθήσουν σε μειώσεις. Αποτέλεσμα, μόνο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων να παρουσιάζει μετά και την τελευταία μείωση του 1,8 σεντ το λίτρο, απόκλιση από το φθηνότερο στο ακριβότερο πρατήριο 7,4 σεντ το λίτρο.
Με την «προτεινόμενη» τιμή από πλευράς εταιρειών να φθάνει τα €1,178, η μέση τιμή διαμορφώθηκε στα €1,186, ενώ τα φθηνότερα πρατήρια πωλούν προς €1,155 και τα ακριβότερα €1,229. Η μέση τιμή της αμόλυβδης 98 οκτανίων έχει διαμορφωθεί στα €1,242, με τη φθηνότερη να φθάνει το €1,202 και την ακριβότερη στα €1,359. Το πετρέλαιο κίνησης πωλείται κατά μέσο όρο στο €1,159, με την ελάχιστη τιμή να φθάνει €1,144 και την ακριβότερη €1,209.
Όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει παρουσιάσει βουτιά 5,8 σεντ το λίτρο με την «προτεινόμενη» να διατίθεται στο €0,748 το λίτρο. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι €0,79, με τη φθηνότερη τιμή να είναι €0,729 και την ακριβότερη €0,89. Δηλαδή, υπάρχει διακύμανση 16 σεντ το λίτρο από πρατήριο σε πρατήριο.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει περίπου 20% μέχρι στιγμής φέτος, παρά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να περιορίσουν την προσφορά, κατά 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, κάτι που έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Ιανουάριο.
Πηγή:Φιλελεύθερος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης