Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Το πρώτο φορτίο LNG από τη Λουιζιάνα θα παραλάβει η KOGAS τον Ιούλιο

Ν. Κορέα: Το πρώτο φορτίο LNG από τη Λουιζιάνα θα παραλάβει η KOGAS τον Ιούλιο
Ξεκινά η 20ετής σύμβαση προμήθειας
Η  κρατική εταιρεία Korea Gas Corp (KOGAS) θα παραλάβει το πρώτο φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης συμφωνίας προμήθειας με την εταιρεία Cheniere Energy.
Το φορτίο LNG των 74.000 τόνων φορτώθηκε από το τερματικό σταθμό εξαγωγών Sabine Pass της Cheniere στην Λουιζιάνα και πρόκειται να φθάσει στο λιμάνι του Tongyeong της Νότιας Κορέας στις 2 Ιουλίου, σύμφωνα ανώνυμες πηγές.
Η 20ετής συμφωνία εφοδιασμού, σύμφωνα με την οποία η KOGAS θα λαμβάνει 2,8 εκατομμύρια τόνους καύσιμου ετησίως από την Cheniere, αναμενόταν να ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά ο ακριβής χρόνος έναρξης δεν ήταν γνωστός στις αγορές.
Η έναρξη της συμφωνίας θα μπορούσε να επηρεάσει την άμεση ζήτηση LNG στην Ασία, καθώς σημαίνει ότι η KOGAS θα περιορίσεις τις προμήθειες spot, επεσήμανε  trader LNG με έδρα τη Σιγκαπούρη.
Η Νότια Κορέα, No 2 ο παγκόσμιος εισαγωγέας LNG διακινεί κυρίως πλοία το εμπόρευμα μέσω της κρατικής εταιρείας KOGAS η οποία εισάγει περίπου 30 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, κυρίως από το Κατάρ.
Το SM Eagle, το σκάφος που φέρει το πρώτο φορτίο Cheniere, βρίσκεται επί του παρόντος σε πορεία στον Ειρηνικό Ωκεανό μετά τη φόρτωση στις 2 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της Thomson Reuters Eikon.
Τον Ιανουάριο, η εταιρία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας της Νότιας Κορέας, SK E & S, παρέλαβε το πρώτο φορτίο φυσικού αερίου σχιστόλιθου που εισήχθη από το τερματικό σταθμό LNG της Sabine Pass.
Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, η Νότια Κορέα εισήγαγε περίπου 16,2 εκατομμύρια τόνους LNG, που αυξήθηκαν κατά 14,2% από την ίδια περίοδο το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία. Από αυτά, 298.066 τόνοι ήταν παραδόσεις από τις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης