Διεθνή

OMV και Vermilion υποψήφιες για τα assets ύψους 1 δισ. δολ. της Shell στη Νέα Ζηλανδία

OMV και Vermilion υποψήφιες για τα assets ύψους 1 δισ. δολ. της Shell στη Νέα Ζηλανδία
Μεταξύ άλλων η Shell πουλάει τα πλειοψηφικά μερίδια που κατέχει σε δύο πεδία φυσικού αερίου στη Νέα Ζηλανδία.
Το ενδιαφέρον της OMV AG και της Vermilion Energy Inc. έχει προσελκύσει η πώληση από τη Shell των ενεργειακών περιουσιακών της στοιχείων στη Νέα Ζηλανδία, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η καναδική πολυεθνική Vermilion Energy βρίσκεται σε επαφές με πιθανούς οικονομικούς εταίρους για την υποβολή υποψηφιότητας για τα μερίδια της Shell σε δύο πεδία φυσικού αερίου στη Νέα Ζηλανδία.
Πρόκειται για τα πεδία Maui και Pohokura, στα οποία έχει μειοψηφικά πακέτα η αυστριακή πετρελαϊκή εταιρεία OMV.
Μικρότερες τοπικές ενεργειακές εταιρείες, όπως η Greymouth Petroleum Ltd., έχουν επίσης εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεργαστούν με άλλους επενδυτές για κοινές προσφορές.
Εκπρόσωποι της Greymouth και της OMV ερωτηθέντες από το αμερικανικό πρακτορείο, αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ εκπρόσωπος της Vermilion ζήτησε χρόνο για να απαντήσει.
Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, η Shell και ο οικονομικός της σύμβουλος JPMorgan έχουν ζητήσει να υποβληθούν ενδεικτικές προσφορές μέχρι τον Ιούλιο, ενώ η επιλογή του πλειοδότη θα γίνει πριν από το τέλος του 2017.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Μπεν Φαν Μπέρντεν, έχει καταστήσει σαφές, ότι η μείωση του χρέους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της εταιρείας μετά την εξαγορά της BG Group Plc το 2016.
Όπως ανέφερε δε η εταιρεία τον περασμένο Φεβρουάριο, το πρόγραμμα εκποίησης περιουσιακών στοιχείων ύψους 30 δισ. δολαρίων είναι σε καλό δρόμο και ότι σε «προχωρημένο στάδιο» βρίσκεται η πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 5 δισ. δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης