Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,48% για τον S&P και 0,75% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,48% για τον S&P και 0,75% για τον Nasdaq

126 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη μετά τη δημοσίευση νέων οικονομικών στοιχείων στις ΗΠΑ, ενώ οι επενδυτές περίμεναν μια άλλη βασική αναφορά για τον πληθωρισμό.


Ο Dow Jones κέρδισε 126 μονάδες, ή 0,32% στις 39.558 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,48% στις 5.246 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,15% στις 713,71 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,75% στις 16.511 μονάδες.

Η ανάγνωση του δείκτη τιμών παραγωγού για τον Απρίλιο ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις, περιορίζοντας τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια αργότερα φέτος καθώς ο πληθωρισμός εξασθενεί. Ο ΔΤΚ κέρδισε 0,5% από τον Απρίλιο, υψηλότερο από το 0,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Η αρχική αντίδραση της αγοράς ήταν αρνητική, αλλά οι κινήσεις συγκρατήθηκαν καθώς η ένδειξη των τιμών χονδρικής του Μαρτίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω με πτώση 0,1%. Αυτό ήταν αρκετό για να αμβλυνθούν οι ανησυχίες για τις πεισματικά υψηλές τιμές. Οι traders μπορεί διστάζουν να αντιδράσουν υπερβολικά σε αυτήν την έκθεση ενόψει του πιο προσεκτικού δείκτη τιμών καταναλωτή, που πρόκειται να δημοσιευτεί την Τετάρτη.

Ορισμένοι επενδυτές μπορεί να μην έχουν αποτιμήσει πλήρως την πιθανότητα ο πληθωρισμός να παραμείνει σε αυτά τα υψηλότερα επίπεδα, δήλωσε η Megan Horneman, επικεφαλής επενδύσεων της Verdence Capital Advisors.

Οι traders αντέδρασαν επίσης στα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell, ο οποίος είπε την Τρίτη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να επιδείξει υπομονή ενόψει του υψηλότερου από το αναμενόμενο πληθωρισμού.
Οι μετοχές πιέστηκαν από μια έκθεση της Δευτέρας από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης ότι οι προσδοκίες των καταναλωτών για πληθωρισμό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αυξήθηκαν τον Απρίλιο.

Το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Τρίτη αφού νέα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν ότι ο πληθωρισμός παραμένει σταθερός, υποδεικνύοντας ότι η Federal Rserve δεν θα βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια και να τονώσει περαιτέρω την οικονομία σύντομα. Εν τω μεταξύ, οι δυνητικοί κίνδυνοι για τον ενεργειακό εφοδιασμό από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά συνέχισαν να θέτουν όριο στις τιμές.

Περί τις 22:45 ώρα Ελλάδας το Brent υποχωρούσε 1,13% στα 82,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) έχανε 1,34% στα 78,05 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, εν μέσω ισχυρών κερδών στο κόστος των υπηρεσιών και των αγαθών, υποδεικνύοντας ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε υψηλός στις αρχές του δεύτερου τριμήνου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης