Ενέργεια

ΔΕΗ: Τιμή-στόχο τα 19,7 ευρώ δίνει η Euroxx - Στα 2,3 δισ. ευρώ τα EBITDA το 2026

ΔΕΗ: Τιμή-στόχο τα 19,7 ευρώ δίνει η Euroxx - Στα 2,3 δισ. ευρώ τα EBITDA το 2026
Ισχυρά περιθώρια ανόδου βλέπει η Euroxx για τη ΔΕΗ
Νέα, αναβαθμισμένη τιμή-στόχο στα 19,7 ευρώ και σύσταση «overweight» δίνει για τη μετοχή του ομίλου της ΔΕΗ η χρηματιστηριακή Euroxx, σύμφωνα με σχετική της έκθεση που δημοσίευσε σήμερα (28/3).

Πιο αναλυτικά, η Euroxx θεωρεί πως η ΔΕΗ βρίσκεται σε φάση στρατηγικού μετασχηματισμού, με τις ΑΠΕ να βρίσκεται στο προσκήνιο της ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την ανάλυση, ο όμιλος έχει δεσμευτεί για επενδύσεις ύψους 9 δισ. ευρώ την περίοδο 2024-2026, με τη στρατηγική του να επικεντρώνεται σε επιθετική διείσδυση στις ανανεώσιμες, προσθέτοντας περισσότερα από 4 GW σε αιολικά, ηλιακή ενέργεια και αποθήκευση, παράλληλα με τον παροπλισμό των λιγνιτικών μονάδων.

Η Euroxx ισχυρίζεται στην ανάλυσή της ότι η εταιρεία έχει ισχυρά περιθώρια ανάπτυξης και κερδοφορίας, αναμένοντας ότι τα EBITDA θα σημειώσουν αύξηση της τάξης του 68% το 2026.

Το ισχυρό μακροοικονομικό πλαίσιο θα πρέπει να στηρίξει τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας στο μέλλον, ενώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Euroxx, η επιτυχής υλοποίηση των στόχων για τις ΑΠΕ θα πρέπει να μεταφραστεί σε EBITDA για το 2026 ύψους 2,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της διοίκησης.

Αναμένεται ότι η ισχυρή ανάπτυξη από τις δραστηριότητες διανομής, σε συνδυασμό με τις σταθερές επιδόσεις από τις δραστηριότητες ολοκληρωμένου περιθωρίου κέρδους, θα στηρίξουν τις παραδοσιακά ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές, τροφοδοτώντας τις μεγάλες επενδυτικές ανάγκες το 2024-2026, με το καθαρό χρέος/EBITDA ωστόσο να μην υπερβαίνει το όριο 3,5x.

D_0.jpg

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης