Απόψεις

Dean Mitropoulos (επιχειρηματίας): Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδος για την προσέλκυση διεθνών επενδυτών

Dean Mitropoulos (επιχειρηματίας): Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδος για την προσέλκυση διεθνών επενδυτών
Η Ελλάδα έχει όλα τα στοιχεία για να αλλάξει και να μπει στη νέα εποχή
«Η παγκόσμια οικονομία μεταλλάσσεται δραματικά και οι κυβερνήσεις  αλλά και οι άνθρωποι πρέπει να εκπαιδευτούν έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στις εξαιρετικές ευκαιρίες που εξαπλώνονται.
Η τεχνολογία δημιουργεί απομόνωση και απόγνωση για τους πολλούς που μένουν πίσω, αλλά είναι και η μη αναστρέψιμη κατεύθυνση που προσφέρει λύσεις και ευκαιρίες για κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος.
Από την ιατρική, γονιδιωματική και γενετική αλληλουχία, στη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη, σε δισεκατομμύρια άμεσους λογαριθμικούς υπολογισμούς.
Αυτές οι απίστευτες εξελίξεις, σε συνδυασμό με την διαθεσιμότητα δισεκατομμυρίων διασυνδεδεμένων συσκευών (IPhones), παρέχουν άμεση πρόσβαση στις τελευταίες εξελίσσεις και μπορούν να μοιραστούν άμεσα την γνώση, γεγονός που με τη σειρά του τροφοδοτεί και επιδρά ταχύτατα στην πρόοδο.
Σε αυτόν τον κόσμο που μεταλλάσσεται συνεχώς, η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα. 
Η ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση δεν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην ανάδειξη αυτών των πλεονεκτημάτων της Ελλάδος και πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές όσον αφορά στην φορολογική πολιτική, την υπερβολική γραφειοκρατία και τους κατασταλτικούς κανονισμούς.
Μια προοδευτική κοινωνία με νέους και μορφωμένους ανθρώπους, ένα μικρό έθνος με υπερήφανη ιστορία.
Θα έλεγα ότι αυτά τα χαρακτηριστικά προσδίδουν στην Ελλάδα πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την γραφειοκρατική Ευρώπη.
Αλλά η Ελλάδα δυστυχώς δεν εκμεταλλεύεται αυτά τα χαρίσματα.
Η ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση δεν έχουν κάνει πρόοδο  να προχωρήσουν σε αλλαγές όσον αφορά στις  φτωχές φορολογικές πολιτικές, την υπερβολική γραφειοκρατία, τους κατασταλτικούς κανονισμούς και το ασφυκτικό νομικό καθεστώς.
Είμαστε ένα μικρό έθνος και πρέπει να δράσουμε με διαφάνεια, ευελιξία και προσπάθεια  ρύθμισης της γραφειοκρατίας στο ελάχιστο.
Φανταστείτε αν ορισμένα από τα δισεκατομμύρια ευρώ που δανείστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, να διοχετεύονταν στην έρευνα, τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, την εκπαίδευση και τις επενδύσεις
Η Ελλάδα έχει όλα τα βασικά στοιχεία για να πετύχει και να  μετασχηματιστεί σε αυτή την απίστευτη νέα εποχή.
Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται τολμηρή ηγεσία, όχι κομματική πολιτική  και  πάνω από όλα χρειάζεται τους πολίτες να δεχθούν και να αγκαλιάσουν τις αλλαγές σε σχέση με το κατεστημένο».

Ομιλία με θέμα «ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ» πραγματοποίησε ο κ. C. Dean Metropoulos, Chairman & CEO - Metropoulos & Co, στο Συνέδριο της Capital Link την 8/6/2017

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης