Απόψεις

Π. Μπουσμπουρέλης: Ο πρωθυπουργός πρέπει να ξεφύγει από τον θανάσιμο πολιτικά εναγκαλισμό των αδειοδοτήσεων

Π. Μπουσμπουρέλης: Ο πρωθυπουργός πρέπει να ξεφύγει από τον θανάσιμο πολιτικά εναγκαλισμό των αδειοδοτήσεων
Μαζί με την υπόθεση των αδειοδοτήσεων κινδυνεύει να κάψει και τα τελευταία πολιτικά χαρτιά του
H εξέλιξη της υπόθεσης αδειοδότησης των καναλιών αγγίζει τα όρια συνταγματικού ζητήματος και έχει αναγορευθεί σε μείζον ζήτημα για τις πολιτικές εξελίξεις.
Και αυτό γιατί η αναγόρευση του ΕΣΡ σαν τον μόνο φορέα ο οποίος μπορεί να αδειοδοτήσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς μετά την απόφαση του ΣτΕ, έχει περιπλέξει τα πράγματα, ενόψει της Διάσκεψης των Προέδρων την εχρόμενη Δευτέρα το απόγευμα.
Η επιχείρηση της κυβέρνησης να νομοθετήσει με στόχο τις προσωρινές άδειες θα αμφισβητηθεί έντονα από την αντιπολίτευση, και οι δύο πλευρές εξάλλου θα περιμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση.
Η δε συγκρότηση του ΕΣΡ είναι το πρώτο και μείζον θέμα, για το οποίο η αντιπολίτευση έχει θέσει ως προυπόθεση την πλήρη αποχή της κυβερνητικής πλευράς από νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Η απόφαση του ΣτΕ τσαλάκωσε την κυβέρνηση κυρίως σε επίπεδο αξιοπιστίας, καθώς αυτό που εκλαμβάνουν οι πολίτες είναι, οτι της λείπει τεχνογνωσία,λειτουργεί πρόχειρα και ανεπαρκώς.
Από την άλλη πλευρά επιχειρώντας να ανάγει το θέμα αδειοδότησης των καναλιών σε έναν ιερό πόλεμο εξυγίανσης της διαπλοκής έχει εγκλωβιστεί σε μια ατελέσφορη διαδικασία, που πείθει όλο και λιγότερο τον μέσο πολίτη.
Και αυτό γιατί μέσα από την διαδικασία ξεπήδησαν παράγοντες, οι οποίοι είτε είναι οι ίδιοι, είτε δεν διαφέρουν από τους παλιούς καναλάρχες.
Συγρόνως έμειναν απέξω παραδοσιακοί μετριοπαθείς όμιλοι,που είναι εξωστρεφείς επιχειρηματικά και πληρώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια φόρων.

Καίγονται τα πολιτικά χαρτιά

Ετσι επί της ουσίας το θέμα αυτό έχει γυρίσει σε ένα πολιτικό μπούμεραγκ που έρχεται να πριονίσει τις όποιες προσδοκίες επιχειρεί ο πρωθυπουργός να οικοδομήσει για διευθέτηση του χρέους και ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE.
Ταυτόχρονα καίγονται οι όποιες επιτυχείς κινήσεις όπως η προσέλκυση των Κινέζων με ποσό υψηλό για το 24% του ΑΔΜΗΕ.
Ετσι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται εγκλωβισμένος στις εξελίξεις αδυνατώντας ακόμη να κάνει και τον όποιο ανασχηματισμό.
Επί της ουσίας όλη η αγορά αναζητεί τώρα ποιά θα είναι η σύνθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αν λοιπόν ο πρωθυπουργός θέλει να ξεφύγει από το σχοινί που του τυλίγουν γύρω από τον λαιμό, θα πρεπει να απεγκλωβιστεί ταχύτατα από το ζήτημα των καναλιών
Ομως θα έχει κάνει το σύνολο σχεδόν των media εχθρούς του.
Και επίσης να απόφύγει τον λαικισμό, του τύπου χωρίς τα λεφτά από τα κανάλια δεν θα γίνουν οι κοινωνικές δαπάνες.
Οι βουλευτές εξάλλου έχουν πάρει το μήνυμα από τις σημερινές κατά τόπους παρελάσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης