Τελευταία Νέα
Απόψεις

Π. Μπουσμπουρέλης: Eκλογές δεν έχει - Τι σημαίνει αυτό

Π. Μπουσμπουρέλης: Eκλογές δεν έχει - Τι σημαίνει αυτό
Τα σημεία - κλειδιά για την πορεία της οικονομίας
Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες και σε σχέση  με την πρώτη απόφαση του ΣτΕ εξελίχθηκε για την κυβέρνηση σε μια δυνητικά πρόδηλη αποσταθεροποίηση,οι πληροφορίες που προέρχονται από κορυφαίους κύκλους του Μαξίμου σημειώνουν ότι το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων δεν μπάινει στο τραπεζι.
Αναμένονται σε πρωτη φάση οι αποφάσεις του ΣτΕ και ο χρόνος ολοκληρωσης της διαδικασίας για να σταθμίσει το κυβερνητικό επιτελείο το όποιο αποτέλεσμα για τις επόμενες κινήσεις του.
Δηλαδή ποιό θα είναι το ακριβές αποτέλεσμα και σε ποιό χρόνο θα βγεί.
Αυτό είναι μια άλλη υπόθεση.
Η οικονομία καταμετρά, ότι συνεχίζουμε ως έχουμε και στρέφει τα βλέμματα στις επαφές του πρωθυπουργού αύριο με την Αγγελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, με στόχο να δημιουργήσει καλύτερες προυποθέσεις για να πάρει τα πρώτα αποτελέσματα σε σχέση με το χρέος.
Οι πληροφορίες που υπάρχουν πάντως συντείνουν στο ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να κλείσει τον Δεκέμβριο του 2016 είτε τον Ιανουάριο του 2017.
Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για το χρέος, κυρίως όμως για το QE που απαιτείται για να ανασάνει η οικονομία.
Ο χρόνος επίσης της προσδοκίας αυτής είναι σημαντικός.
Σε αυτές τις εξελίξεις ο ενεργειακός τομέας είναι κομβικής σημασίας με δυο αποκρατικοποιήσεις που αν ολοκληρωθούν θα σηματοδοτήσουν δύο σημαντικές άμεσες επενδύσεις σε μια οικονομία, που κυριαρχεί επενδυτική άπνοια.
Για να τα ολοκληρώσει όλα αυτά όμως, η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι έχει αποφασίσει να κάνει ολοκληρωμένες κινήσεις με στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών,που μέχρι τώρα είναι ανύπαρκτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης