Απόψεις

Π. Μπουσμπουρέλης: Η διαχυτικότης Μοσχοβισί και οι τρύπες της Αξιολόγησης

Π. Μπουσμπουρέλης: Η διαχυτικότης Μοσχοβισί και οι τρύπες της Αξιολόγησης
To μετέωρο βήμα σε πολλά επίπεδα δείχνει ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει
Με έμφραγμα απειλείται η δεύτερη αξιολόγηση καθώς μετά και τις δηλώσεις Τσακαλώτου όλα τα στραβά αρχίζουν να βγαίνουν στην φόρα και να αποτελούν πια για τους αναλυτές κορυφαίο στοίχημα για το κατά πόσο μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θεωρητικά θα ανοίξει δρόμους στην οικονομία, από τη άλλη πλευρά θα έχει μεγάλα πολιτικά τιμήματα.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που ερμηνεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι σε μια φάση που χαρακτηρίζεται μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
Και εκείνοι που θέλουν να τελειώσει αυτός με τα δύσκολα.
Αντικειμενικά η ολοκλήρωση τα αξιολόγησης περιέχει πολιτικά δύσκολες τομές για τα εργασιακά αλλά και διατήρηση υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.
 Η δε εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης Κατρούγκαλου θα αποκαλύψει όλες στις αδυναμίες από την προσωπική διαφορά μέχρι τα ταμεία των επαγγελματιών.
Την ίδια ώρα οι γνωρίζοντες τις προθέσεις της γερμανικής πλευράς για το 2018 μιλούν για ένα μεγάλο επερχόμενο χρηματοδοτικό κενό.
Με τα δεδομένα αυτά τα εκλογικά σενάρια κερδίζουν έδαφος, όμως θεωρούνται πρώιμα μεν, όχι απίθανα δε, καθώς η τελική ευθεία θα κρύβει εκπλήξεις.
Οι επιχειρηματίες αλλά και η επενδυτική κοινότητα τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας να ολοκληρωθεί το μετέωρο βήμα για την οικονομία

Ποιός είναι το αφεντικό;

Ο Επίτροπος Μοσχοβισί ήταν ιδιαίτερα διαχυτικός στο δείπνο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου και κυρίως προς την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.
Όχι όμως μόνο προς την αυτήν αλλά και απέναντι σε άλλα κυβερνητικά στελέχη όπως είναι και ο υφυπουργός Κώστας Χαρίτσης.
 Είναι όμως αυτός το αφεντικό ή παραμένει ο Σόιμπλε;
Και κάτι ακόμα, πώς θα έχει διαμορφωθεί το τοπίο την Δευτέρα 5η Δεκεμβρίου μετά από μια Κυριακή που θα περιέχει το ιταλικό δημοψήφισμα και τις αυστριακές εκλογές.

Μια από τα ίδια και στα ενεργειακά

Στους αισιόδοξους εντάσσεται ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης ο οποίος θεωρεί ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί.
Όμως και στα ενεργειακά ο τρόπος που επιχειρείται να βρεθεί η χρυσή τομή με τα ΝΟΜΕ , δηλαδή τις δημοπρασίες, απαιτεί πολύ φαντασία για να οδηγήσει σε μια βιώσιμη λύση.
Συμπερασματικά τα προβλήματα που διαφαίνονται στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης μονον  αμελητέα δεν είναι .
Ορισμένες  όμως κατευθύνσεις στερούνται αποτελεσματικότητας.
Για όλους αυτούς τους λόγους η διαπραγμάτευση μπορεί να εξελιχθεί σε ένα θρίλλερ, που όμως αυτήν την φορά δεν έχει την πολυτέλεια να κρατήσει για πολύ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης