Τελευταία Νέα

Η Goldman Sachs μπαίνει στην αγορά αιολικής ενέργειας αγοράζοντας 68 MW

Η Goldman Sachs μπαίνει στην αγορά αιολικής ενέργειας αγοράζοντας 68 MW
Το αιολικό πάρκο θα συνδεθεί με το δίκτυο το 2019 και θα τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα τα κέντρα δεδομένων της Goldman Sachs Group στο Νιου Τζέρσεϊ.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs μπαίνει στην αγορά αιολικής ενέργειας, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, αγοράζοντας ισχύ 68 MW από το αιολικό πάρκο Scranton, προκειμένου να καλύψει ενεργειακές της ανάγκες και όχι μόνο.
Ειδικότερα, η τράπεζα συμφώνησε στην αγορά της παραπάνω ηλεκτρικής ενέργειας από το υπό κατασκευή αιολικό πάρκο, το οποίο θα συνδεθεί με το δίκτυο το 2019, προκειμένου να τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα τα κέντρα δεδομένων της Goldman Sachs Group στο Νιου Τζέρσεϊ.
Το δημοσίευμα σημειώνει, ότι άλλες δύο μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, η Citigroup και η Morgan Stanley, έχουν μπει ήδη στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Εκτός όμως από την κάλυψη των δικών της ενεργειακών αναγκών, η Goldman Sachs θέλει σύμφωνα με το δημοσίευμα να λειτουργήσει και ως μεσάζοντας στην πώληση ηλεκτρικής ενέργειας από τους παραγωγούς σε επιχειρήσεις.
Για το λόγο αυτό φέρεται να ενέταξε στο δυναμικό της το πρώην στέλεχος της Citigroup στον τομέα των commodities, Moe Hanifi, ο οποίος θα συμμετάσχει στο τμήμα εμπορίας βασικών προϊόντων της Goldman Sachs.
Η Wall Street Journal επισημαίνει, ότι ήδη μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η Google Alphabet έχουν μπει από νωρίς στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και παραμένουν οι μεγαλύτεροι παίκτες, με τις Anheuser-Busch InBev NV και General Motors Co. να ακολουθούν.
Καταλήγοντας, το δημοσίευμα της Wall Street Journal επισημαίνει, ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, επέκρινε πρόσφατα την απόφαση του Προέδρου Donald Trump να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, τονίζοντας ότι η απόφαση ήταν «οπισθοδρόμηση για το περιβάλλον και για την ηγετική θέση των ΗΠΑ στον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης