Τελευταία Νέα

Επενδύσεις - μαμούθ σε αιολική ενέργεια ετοιμάζουν την επόμενη 10ετία οι Γερμανία, Δανία και Βέλγιο

Επενδύσεις - μαμούθ σε αιολική ενέργεια ετοιμάζουν την επόμενη 10ετία οι Γερμανία, Δανία και Βέλγιο
Οι υπουργοί συμφώνησαν σήμερα να συνεργαστούν με τις εταιρείες για να μειώσουν το κόστος εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στη θάλασσα   
Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Δανίας και του Βέλγιου ετοιμάζουν την εγκατάσταση συνολικά 60 gigawatts σε αιολική ενέργεια την αμέσως επόμενη 10ετία, ποσότητα που είναι 5πλάσια από την υπάρχουσα στις τρεις χώρες.
Οι υπουργοί ενέργειας των τριών χωρών προσχώρησαν σε συζητήσεις με ανώτερα στελέχη από 25 εταιρείες στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένης της Dong Energy, της μεγαλύτερης εταιρείας αιολικής ενέργειας στον κόσμο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.
Οι υπουργοί συμφώνησαν σήμερα να συνεργαστούν με τις εταιρείες για να μειώσουν το κόστος εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στη θάλασσα.
Οι χώρες και οι εταιρείες δήλωσαν ότι επιδιώκουν να εντείνουν τις προσπάθειες για την ανάπτυξη «σημαντικών όγκων» αιολικής ενέργειας στην ανοιχτή θάλασσα μεταξύ 2020 και 2030.
Υποστήριξαν την προώθηση μιας ευρωπαϊκής προσέγγισης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδίως όσον αφορά την ανάπτυξη υποδομών δικτύου, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τις χώρες να διαχειριστούν με ευελιξία τη διακεκομμένη αιολική ενέργεια για να συμβάλουν στη μείωση του κόστους.
«Με αυτή την κοινή δήλωση, οι κορυφαίες επιχειρήσεις και κυβερνήσεις κάνουν το επόμενο βήμα δεσμευόμενες να συνεργαστούν για την ανάπτυξη μεγάλων όγκων αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα.
Η σημερινή δήλωση είναι μια σαφής αναγνώριση της στρατηγικής σημασίας της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ως μια καθαρή, ανταγωνιστική και αξιόπιστη πηγή ενέργειας για την Ευρώπη», δήλωσε ο Giles Dickson, διευθύνων σύμβουλος της WindEurope.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης