Τελευταία Νέα

Εκστρατεία για την πράσινη ενέργεια ξεκινά η Δανία

tags :
Εκστρατεία για την πράσινη ενέργεια ξεκινά η Δανία
Συνομιλίες του υπουργόυ Ενέργειας της Δανίας στην Κίνα
Για τη Δανία, η οποία βασίζεται περισσότερο στην αιολική ενέργεια περισσότερο από οποιοδήποτε άλλη χώρα στον πλανήτη  η περασμένη Πέμπτη ήταν μια πολύ κακή μέρα.
Ο υπουργός  ενέργειας της χώρας, Lars Χρ. Lilleholt, παρακολούθησε με ανησυχία  την ανακοίνωση του Πρόεδρου Trump για την αποχώρηση  της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο από την συμφωνία του Παρισιού, αγνοώντας δεκαετίες έργων και πολιτικές προσπάθειες για την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.
Ο Lilleholt επισημαίνει σύμφωνα με το Bloomberg ότι η κίνηση αυτή  αγνόησε επίσης την υγιή οικονομία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αλλά η επόμενη στάση του υπουργού είναι η Κίνα, όπου θα συζητήσει  για την πράσινη ενέργεια αυτή την εβδομάδα σε μια εκδήλωση με  τη συμμετοχή περίπου 20 άλλα χωρών ενώ επίσης θα παρευρίσκονται και εκπρόσωποι από τις ΗΠΑ.
Ο Lilleholt επισημαίνει ότι η Κίνα, η Ινδία και η Ευρώπη υποστηρίζουν την πράσινη ενέργεια
Επιπλέον, ο ίδιος αναμένει αμερικανικές πολιτείες να αγνοήσουν  την ατζέντα του Trump και να συνεχίσoyn τη χρήση πράσινης ενέργειας.
«Είναι προσδοκία μου ότι μια σειρά από πολιτείες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η  ανατολική ακτή και το Τέξας, θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις ΑΠΕ», δήλωσε Lilleholt σε συνέντευξή του στην Κοπεγχάγη. «Ανεξάρτητα από το τι λέει Trump, η πράσινη μετάβαση θα συνεχιστεί σε όλο τον κόσμο, και στις ΗΠΑ»
Το σύμφωνο  του Παρισιού ακόμα «φαίνεται στερεό,» είπε ο Lilleholt. «Ο υπόλοιπος κόσμος στέκεται μαζί. Η ΕΕ είναι ενωμένη,  το ίδιο και η Κίνα, η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν έχω ακούσει για τυχόν άλλες χώρες να ετοιμάζουν έξοδο. "
Η Δανία, είναι η πατρίδα  της Vestas Wind Systems A / S, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών στον κόσμο, και  της Dong Energy A / S, της μεγαλύτερης υπεράκτιας εταιρείας διαχείρισης  αιολικών πάρκων στον κόσμο, έχει από καιρό διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η Vestas εκτιμά ότι η βιομηχανία αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ «υποστηρίζει περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας σε 50 πολιτείες, και φέρνει δισεκατομμύρια δολάρια στις κοινότητες  που φιλοξενούν τα έργα», δήλωσε ο Morten Dyrholm, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της εταιρείας.
Η Δανία, η οποία παράγει  ήδη περίπου το 40% της ηλεκτρικής της ενέργειας από αιολική ενέργεια, έχει στόχο να καλύψει όλες τις ενεργειακές της ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2050 ενώ μεγάλο μέρος της νέας δυναμικότητας θα κατασκευαστεί χωρίς επιδοτήσεις.
Ο Lilleholt τονίζει ότι η εμπειρία της Δανίας καθιστά σαφές ότι ο άνθρακας δεν είναι πλέον φθηνότερος από την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Η  Δανία  επισημαίνει ο υπουργός ενέργειας της χώρας θα ασκήσει έντονες πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο στην συμφωνία του Παρισιού, τώρα που η ΗΠΑ είναι εκτός της ρύθμισης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης