Τελευταία Νέα

Vestas: Οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια θα συνεχίσουν παγκοσμίως και στις ΗΠΑ

Vestas: Οι επενδύσεις στην αιολική ενέργεια θα συνεχίσουν παγκοσμίως και στις ΗΠΑ
Η αιολική ενέργεια εξακολουθεί να έχει οικονομικό νόημα στις Η.Π.Α., σημειώνεται από την μεγαλύτερη εταιρεία αιολικής ενέργειας της Ευρώπης, Vestas
Η μεγαλύτερη εταιρεία αιολικής ενέργειας της Ευρώπης, η δανική Vestas, δήλωσε ότι η αιολική ενέργεια θα συνεχίσει να προσελκύει σημαντικές επενδύσεις παγκοσμίως, παρά την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την ιστορική συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Οπως δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Vestas, Morten Dyrholm, θα ήταν καλύτερο οι ΗΠΑ να παραμείνουν στη Συμφωνία των Παρισίων.
Ωστόσο, προσέθεσε ο ίδιος, εξακολουθεί να υπάρχει ευρεία διεθνής υποστήριξη για τη συμφωνία.

Η αιολική ενέργεια εξακολουθεί να έχει οικονομική αξία στις ΗΠΑ

Αναφερόμενος στην αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ, ο Δανός Dyrholm δήλωσε:
"Η αμερικανική βιομηχανία αιολικής ενέργειας είναι οικονομικά αποδοτική και παρέχει ισχυρές αποδόσεις στους επενδυτές", ανέφερε και πρόσθεσε, ότι "η αιολική ενέργεια έχει προσελκύσει ιστορικές επενδύσεις από εταιρείες, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και καταναλωτές, επειδή είναι  πηγή χαμηλού κόστους σε πολλά μέρη της χώρας.
Είναι συμβατή με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και το κυνήγι - δεν χρησιμοποιεί νερό, υποστηρίζει περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας σε 50 πολιτείες και φέρνει δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική ανάπτυξη στις κοινότητες που φιλοξενούν τα έργα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης