Τελευταία Νέα

Παγκόσμια Τράπεζα: 4 εκατ. δολ. σε project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Βανουάτου

Παγκόσμια Τράπεζα: 4 εκατ. δολ. σε project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Βανουάτου
To έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Scaling Up Renewable Energy και την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας
Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη 31/5/2017, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε  ότι το διοικητικό της συμβούλιο είχε εγκρίνει 4 εκατομμύρια δολάρια για το Vanuatu Rural Electrification Project II ή VREP II, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Scaling Up Renewable Energy και την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας .
Η Παγκόσμια Τράπεζα πρόσθεσε ότι το έργο θα επιχορηγήσει εν μέρει τα ηλιακά οικιακά και μικρο-δίκτυα για 8.400 νοικοκυριά και θα συμβάλει επίσης στην κατασκευή πέντε συστημάτων μίνι πλέγματος, τα οποία με τη σειρά τους θα ωφελήσουν 550 νοικοκυριά. Τα συστήματα θα  μπορούν να τροφοδοτούν τα ψυγεία, τον φωτισμό και τον εξοπλισμό γραφείου, ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα.
"Η κυβέρνηση του Βανουάτου εργάζεται σκληρά με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για την παροχή οικονομικά προσιτής, αξιόπιστης και ανανεώσιμης ενέργειας στο 100 % του πληθυσμού μέχρι το 2030", δήλωσε   ο κ. Ham Lini Vanuarora, υπουργός της Βανουάτου για την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος.
«Η ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για τη συνεχή εξέλιξη του έθνους μας - ενισχύοντας τις οικονομικές ευκαιρίες, επιτρέποντας την πρόσβαση σε βασικές επικοινωνίες και τεχνολογίες της πληροφορίας και βελτιώνοντας τις υπηρεσίες υγείας και την εκπαίδευση, ακόμα και στις αγροτικές περιοχές», πρόσθεσε.
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι το VREP II θα χρηματοδοτηθεί με πιστώσεις 2 εκατ. δολ. και με επιχορήγηση ύψους 2 εκατ. δολ. από το Ταμείο Διεθνούς Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας, με επιχορήγηση 6,77 εκατ. δολ  από το πρόγραμμα επενδύσεων σε κλιματικά κεφάλαια για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και 3,4 εκατ. δολ. από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας μέσω του Μηχανισμού Περιφερειακής Υποδομής του Ειρηνικού.
"Η πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της οικοδόμησης ασφαλέστερων σπιτιών και κοινοτήτων και δημιουργίας νέων οικονομικών ευκαιριών", δήλωσε ο Michel Kerf, διευθυντής της Παγκόσμια Τράπεζα στο Τιμόρ-Λέστε, την Παπούα Νέα Γουινέα και τα Νησιά του Ειρηνικού.
"Αυτό το έργο θα προσφέρει πραγματικά οφέλη για τους ανθρώπους που ζουν στην αγροτική περιοχή του Βανουάτου και είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την κυβέρνηση του Βανουάτου για να βοηθήσουμε στην επίτευξη 100% ανανεώσιμης πρόσβασης μέχρι το 2030", πρόσθεσε ο Kerf.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης