Τελευταία Νέα

Ινδία: Αύξηση 350 εκατ. δολ. στα κεφάλαια για τα προγράμματα καθαρής ενέργειας

Ινδία: Αύξηση 350 εκατ. δολ. στα κεφάλαια για τα προγράμματα καθαρής ενέργειας
Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει θέσει ως στόχο την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε 175 gigawatts έως το 2022, σχεδιάζοντας επενδύσεις περίπου 100 δισ. δολαρίων
Το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας ενέκρινε πρόταση αύξησης της χρηματοδότησης των προγραμμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργεια  με πάνω από 350 εκατομμύρια δολάρια που προέρχονται από την πώληση ομολόγων με στόχο την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της για καθαρή ενέργεια.
Ο πρωθυπουργός Narendra Modi έχει θέσει ως στόχο την αύξηση της δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε 175 gigawatts έως το 2022, σχεδιάζοντας επενδύσεις ύψους περίπου 100 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της αλλαγής του κλίματος από τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο  με πληθυσμός 1.3 δις.
Το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας, υπό την προεδρία Modi, ενέκρινε την αύξηση κατά 23,6 δισ. Ινδικών ρουπιών (365 εκατ. δολ.) σε ομόλογα μέσω του Ινδικού Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IREDA) για την ανάπτυξη πρόσθετης δυναμικότητας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος του  δημοσιονομικού προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2016-17, στην οποία διέθεσε 40 δισεκατομμύρια ρουπίες (617,81 εκατ. δολάρια) στην IREDA για την έκδοση κρατικών ομολόγων.
Η IREDA, κυβερνητικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που παρέχει βοήθεια σε έργα που σχετίζονται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχει ήδη αυξήσει  κατά 16,4 δις. ρουπίες μέσω ομολογιακών δανείων.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης