Τελευταία Νέα

Με αιολική ενέργεια η τροφοδοσία μονάδων της Unilever στο Ηνωμένο Βασίλειο

Με αιολική ενέργεια η τροφοδοσία μονάδων της Unilever στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η εταιρεία προμηθεύεται με ενέργεια  που παράγεται σε αιολικό πάρκο 23 στροβίλων της  Eneco U.K.
Η Unilever ανακοίνωσε ότι 15 σημεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σε ανακοίνωσή της σήμερα Τρίτη 23/5/2017, η εταιρεία καταναλωτικών αγαθών σημείωσε ότι από τον Απρίλιο, η Unilever U.K. είναι ο «αποκλειστικός δικαιούχος» ενέργειας που παράγεται σε αιολικό πάρκο 23 στροβίλων που ανήκει στην επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Eneco U.K.
Η εταιρεία ανακοίνωσε σύμφωνα με το CNBC ότι έχουν αγοραστεί 165 δισεκατομμύρια ώρες - που ισοδυναμούν με το 87% της παραγωγής του πάρκου Lochluichart, στη Σκωτία – με το  πλεόνασμα ισχύος να  πωλείται στις τοπικές κοινότητες με τιμές λιανικής.
"Αυτό το τελευταίο βήμα για την εξασφάλιση μιας βιώσιμης παροχής αιολικής ενέργειας στο εσωτερικό της χώρας και αποτελεί σημαντικό ορόσημο για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην τολμηρή φιλοδοξία μας  για την υιοθέτηση της πράσινης ενέργειας μέχρι το 2030", δήλωσε ο Yvette Edwards, διευθυντής βιώσιμων επιχειρήσεων και επικοινωνιών .
"Είναι όλο και πιο σημαντικό, καθώς κάθε πλεονάζουσα προσφορά θα πωληθεί στις κοντινές κοινότητες, προωθώντας έτσι το όραμά μας να κάνουμε την αειφόρο διαβίωση κοινή", πρόσθεσε ο Edwards.
Η Unilever έχει φιλόδοξα σχέδια όσον αφορά τη βιωσιμότητα. Μεταξύ άλλων έχει θέσει ως στόχο να να εξαλείψει τον άνθρακα από το ενεργειακό μίγμα μέχρι το 2030.
Στις Κάτω Χώρες, μια άλλη συμφωνία με την Eneco έχει δει γραφεία και εργοστάσια της Unilever που λειτουργούν με αιολικό πάρκο στη Βόρεια Θάλασσα.
"Η Eneco είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με την Unilever για να δώσει λύση στη φιλοδοξία της για το 2030 να γίνει θετική ως προς τον άνθρακα", δήλωσε η Zoisa Walton, διευθυντής χώρας της Eneco U.K. Ο Walton πρόσθεσε ότι η Eneco U.K. "δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τις εταιρείες για την υλοποίηση των βιώσιμων ενεργειακών φιλοδοξιών τους".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης