Τελευταία Νέα

Επένδυση της σουηδικής Vattenfall σε εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών στη Μ.Βρετανία

Επένδυση της σουηδικής Vattenfall σε εγκατάσταση αποθήκευσης μπαταριών στη Μ.Βρετανία
Οι συσσωρευτές θα προσφέρουν κρίσιμες υπηρεσίες στο εθνικό δίκτυο της Μεγάλης Βρετανίας
Tον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσει ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα αποθήκευσης μπαταριών του Ηνωμένου Βασιλείου, στην κοιλάδα του Upper Afan κοντά στη Swansea.
Κατασκευασμένη από τη σουηδική εταιρεία ενέργειας Vattenfall, η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει έξι μεταφορικά κοντέϊνερ γεμισμένα με μπαταρίες ιόντων λιθίου, κατασκευασμένα από το τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW.
Σύμφωνα με τον Guardian, το έργο θεωρείται ως ένα κρίσιμο κομμάτι του "παζλ" προκειμένου οι αιολικές, ηλιακές και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, από το 25% που κατέχουν σήμερα στη Μεγάλη Βρετανία να φθάσουν στο πολύ μεγαλύτερο μερίδιο που χρειάζεται η κυβέρνηση για να επιτύχει τους στόχους της για την αλλαγή του κλίματος.
Οι συσσωρευτές δεν θα αποθηκεύουν την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το αιολικό πάρκο Pen y Cymoedd, που βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία, αλλά θα προσφέρουν κρίσιμες υπηρεσίες στο εθνικό δίκτυο της Μ.Βρετανίας, για να αντιμετωπίσει τις διακυμάνσεις που προέρχονται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η συνύπαρξη του εργοστασίου με το αιολικό πάρκο στην ίδια περιοχή ήταν το κλειδί για να καταστούν τα οικονομικά του προγράμματος λειτουργικά.
Η Vattenfall δήλωσε ότι η υπάρχουσα υποδομή της περιοχής, όπως οι συνδέσεις στο δίκτυο μεταφοράς του δικτύου, σήμαινε ότι ήταν περίπου 5 εκατομμύρια λίρες φθηνότερα από ό,τι θα ήταν η κατασκευή του σε μια  αυτόνομη περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης