Τελευταία Νέα

«Κέντρο Αριστείας» για τις ΑΠΕ δημιουργεί η GE στην Αιθιοπία

«Κέντρο Αριστείας» για τις ΑΠΕ δημιουργεί η GE στην Αιθιοπία
Η GE επιδιώκει την ανάπτυξη δεξιοτήτων για την ανανεώσιμη ενέργεια στην Αιθιοπία - Υπογραφή συμφωνίας με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Αντίς Αμπέμπα
Η General Electric (GE) και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Αντίς Αμπέμπα (AAiT) υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για να «πλαισιώσουν μια συνεχιζόμενη συνεργασία» με στόχο να «προωθήσουν προγράμματα ανάπτυξης επικεντρωμένα στην ανανεώσιμη ενέργεια».
Σε ανακοίνωσή της  η GE, σύμφωνα με το CNBC, σημείωνε  ότι  απώτερος στόχος είναι  η ανάπτυξη ενός «κέντρου αριστείας» ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο AAiT.
Το κέντρο θα λειτουργεί μεταξύ άλλων, ως κέντρο μάθησης για τους προπτυχιακούς φοιτητές και ως ερευνητικό φυτώριο για αποφοίτους.
Η GE ανέφερε ότι η συνεργασία με το AAiT ξεκίνησε στο τέλος του περασμένου έτους για να αναπτύξει και να εφαρμόσει προγράμματα επικεντρωμένα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων.
Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι μηχανικοί της GE Renewable Energy Hydro πραγματοποίησαν σεμινάρια σε σπουδαστές  και προσωπικό του AAiT  για  τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς και γεννήτριες.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Σύνδεσμο Υδροηλεκτρικής Ενέργειας (IHA), το αναξιοποίητο δυναμικό υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Αιθιοπία "ανέρχεται σε περίπου 45.000 MW ."
Επιπλέον, η IHA αναφέρει ότι από την υδροηλεκτρική ενέργεια παράγεται  περισσότερο από το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.
"Το μνημόνιο συνεργασίας  με το AAiT είναι ένα νέο ορόσημο για την GE Renewable Energy στην Αιθιοπία", δήλωσε ο Yves Rannou της GE Renewable Energy's κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του συμφώνου.
"Επιτρέπει την ανταλλαγή της τρέχουσας τεχνογνωσίας και της εμπειρίας του κλάδου με τους φοιτητές της σχολής AAiT προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εργατικό δυναμικό υψηλής ειδίκευσης που θα υποστηρίξει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας", πρόσθεσε ο Rannou.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης