Τελευταία Νέα

Στροφή της Tetra Pak στην χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

tags :
Στροφή της Tetra Pak στην χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές
Το  ένα τρίτο της συνολικής ετήσιας κατανάλωσής της προέρχεται από ΑΠΕ
Ο γίγαντας συσκευασίας Tetra Pak χρησιμοποιεί τώρα ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για πάνω από το ένα τρίτο της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης, από το  22% που χρησιμοποιούσε το 2015.
Σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση  ανέφερε  ότι ένα σημαντικό μέρος της αύξησης οφείλεται στην πιστοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  I-REC για  τις παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Κίνα αναφέρει σε σε δημοσίευμά του το CNBC.
Η Tetra Pak είναι επίσης μέρος της πρωτοβουλίας RE100, μια πρωτοβουλία που αποτελείται από μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του πλανήτη, οι οποίες  έχουν πραγματοποιήσει στροφή  στην ανανεώσιμη ενέργεια.
"Προσχωρήσαμε  στο RE100 πέρυσι ως μέρος της δέσμευσής μας να αντιμετωπίσουμε την αλλαγή του κλίματος δεσμευόμενοι  να χρησιμοποιήσουμε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε όλες τις δραστηριότητές μας έως το 2030", δήλωσε ο Charles Brand, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Tetra Pak.
"Αυτή η κίνηση στην Κίνα, όπου έχουμε το μεγαλύτερο αποτύπωμα παραγωγής, είναι ένα σταθερό βήμα προς τα εμπρός καθώς κάνουμε το δρόμο προς αυτόν τον στόχο", πρόσθεσε ο Brand.
Η Tetra Pak πρόσθεσε ότι προμηθεύει με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για εγκαταστάσεις σε όλη τη Σουηδία, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν  60 gigawatt αιολικής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης