Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ελβετία: Eπέκταση υδροηλεκτρικής μονάδας 480 MW

Ελβετία: Eπέκταση υδροηλεκτρικής μονάδας 480 MW
Το κόστος ύψους 328,7 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κάλυψαν οι τρεις εταίροι   Romande Energie, Alpiq, Groupe E και η πόλη της Λωζάννης
Η ελβετική Alpiq εγκαινίασε πριν μερικές μέρες  την επέκταση της υδροηλεκτρικής μονάδα ισχύος 480 MW Forces Montrices Hongrin-Leman.
Η προσθήκη δύο νέων τουρμπινών 120 MW την καθιστά το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο αποθήκευσης στην Ελβετία, ανακοίνωσε  η Alpiq - όχι μόνο συμβάλλοντας στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά και στους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων  σύμφωνα με την ενεργειακή στρατηγική  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2050
Τα 60 MW της παραγωγικής ικανότητας του εργοστασίου θα λειτουργήσουν ως αποθεματικό, συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση  των  ηλιακών τομέων της Ελβετίας.
"Η Ελβετία έχει την τύχη να διαθέτει ισχυρή υδροηλεκτρική υποδομή που της επιτρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της αποτελεσματικής ενσωμάτωσης των διακοπτόμενων ενεργειών στο ενεργειακό της σύστημα", δήλωσε ο Benoit Revaz, διευθυντής του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ενέργειας.
Το κόστος του εργοστασίου ύψους 328,7 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κάλυψαν οι τρεις εταίροι   Romande Energie, Alpiq, Groupe E και η πόλη της Λωζάννης οι οποίοι διαθέτουν 41,14 % , 32,29 %, 13,14 %  και 6,43%, αντίστοιχα.
Οι μελέτες σκοπιμότητας για την επέκταση του FMHL πραγματοποιήθηκαν πριν από μια δεκαετία.
Το ζευγάρι των νέων τουρμπινών αυξάνει την παραγωγική του ικανότητα 240 MW και λειτουργεί με τηλεχειρισμό από το κέντρο εκμετάλλευσης και παραγωγής της Alpiq στη Λωζάνη .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης