Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: «Αιολικός αέρας» φυσά στο Μέριλαντ – Πράσινο φως για έργα 368 MW

ΗΠΑ: «Αιολικός αέρας»  φυσά στο Μέριλαντ – Πράσινο φως για έργα  368 MW
Το Μέριλαντ ηγείται των υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων εμπορικής κλίμακας
Το πράσινο φως για την χρηματοδότηση δύο υπεράκτιων αιολικών πάρκων έδωσε η  αρμόδια επιτροπή  του Μέριλαντ.
Η έγκριση της Επιτροπής του Μέριλαντ (MD PSC) και η χρηματοδότηση των συνδυασμένων έργων 368 MW της αμερικανικής Wind and Skipjack Offshore Energy, δίνουν ώθηση την βιομηχανία της αιολικής ενέργεια.
Το Μέριλαντ έχει περισσότερες από 800 επιχειρήσεις που εργάζονται μέσα και γύρω από τα λιμάνια της Βαλτιμόρης, πολλές από τις οποίες έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν υποστήριξη στη βιομηχανία  αιολικών πάρκων.
Με την έγκριση των υπεράκτιων αιολικών έργων και τις προϋποθέσεις που θέτει η MD PSC στους κατασκευαστές  οι οποίες αφορούν την επένδυση  εκατομμυρίων  δολαρίων σε λιμενικές υποδομές και χαλυβουργία, οι επιχειρήσεις ισχυροποιούν την θέση τους στην αγορά.
 Επιπλέον, ο οικονομικός αντίκτυπος αυτών των έργων θα βοηθήσει ολόκληρη την περιοχή  από το δυτικό Μέριλαντ στην Ανατολική Ακτή.
"Το Μέριλαντ δεν στέκεται πλέον στο κατώφλι της εισαγωγής αυτής της νέας βιομηχανίας. Έχει ξεπεράσει το όριο.
Η κατασκευή  αυτών των έργων αποτελεί το σημείο εκκίνησης για την μεγάλη οικονομική ανάπτυξη του  Μέριλαντ: τις επιχειρήσεις του και τους πολίτες του.
Το Μέριλαντ συνεχίζει να ηγείται – με τις πρώτες υπεράκτιες αιολικές εγκαταστάσεις εμπορικής κλίμακας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ παράλληλα αποκομίζει τα περιβαλλοντικά οφέλη αυτής της μεγάλης κλίμακας, καθαρής και ανανεώσιμης ενέργειας », δήλωσε ο Liz Burdock, διευθυντής του Βusiness Network For Offshore Wind.
 Ο «αιολικός αέρας» ήρθε για πρώτη φορά στο Marylanders το 2008.
Τα νομοσχέδια ολοκληρώθηκαν και παρουσιάστηκαν  και ψηφίσθηκαν για τρία χρόνια αργότερα και η εφαρμογή τους  ξεκίνησε  το 2010. Ο νόμος για την  αιολική ενέργεια και τις μισθώσεις  υπεγράφη το 2013.

www.worldenergynews.gr
 

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης