Κίνα: Αυξήθηκε κατά 7,21 GW η εγκατεστημένη ισχύς από φωτοβολταϊκά το α΄ τρίμηνο του 2017

Κίνα: Αυξήθηκε κατά 7,21 GW η εγκατεστημένη ισχύς από φωτοβολταϊκά το α΄ τρίμηνο του 2017
Το τελευταίο πενταετές σχέδιο της Κίνας ορίζει ως προτεινόμενο στόχο τα 110 GW από την ηλιακή ενέργεια έως το 2020.
Η συνολική εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύς από φωτοβολταϊκά στην Κίνα άγγιξε σχεδόν τα 85 GW, προσθέτοντας 7,21 GW κατά το α΄ τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Διοίκησης Ενέργειας της χώρας.
Το 89% εξ αυτών εγκαταστάθηκε στην κεντρική και ανατολική Κίνα.
Η αντίστοιχη αύξηση του α΄ τριμήνου του 2016 ήταν σχεδόν 70 MW χαμηλότερη.
Αυτή η αύξηση έλαβε χώρα, παρά το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη ηλιακή αγορά στον κόσμο πολλές εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας παραμένουν σε αδράνεια, λόγω της συμφόρησης της υποδομής των δικτύων μεταφοράς.
Ενδεικτικά, η Κίνα είχε αδρανή παραγωγή περίπου 2,3 δισ. kwh ηλιακής ενέργειας κατά το α΄ τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας αύξηση από τα 1,9 δις. kwh το αντίστοιχο διάστημα του 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Διοίκησης Ενέργειας.
Το τελευταίο πενταετές σχέδιο της Κίνας ορίζει ως προτεινόμενο στόχο τα 110 GW από την ηλιακή ενέργεια έως το 2020, 40 GW κάτω από τον αρχικό στόχο των 150 GW, ως αποτέλεσμα εν μέρει κάποιων προβλημάτων υποδομής σε ορισμένες περιοχές στις δυτικές επαρχίες, αλλά και αναθεώρησης της ενεργειακής πολιτικής.
Ωστόσο, η παγίωση της Κίνας ως παγκόσμια ηγέτιδα της πράσινης τεχνολογίας παραμένει προτεραιότητα της κυβέρνησης.
Η Κίνα ακόμα και σήμερα συνεχίζει να εισάγει άνθρακα, οπότε η εξάλειψη ενός περιττού κόστους εισαγωγής και η αξιοποίηση των υφιστάμενων ενεργειακών αποθεμάτων εντός των συνόρων της, έχει μεγάλη σημασία για την οικονομία της, πέρα από τα προφανή οφέλη για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης