«Πρεμιέρα» για το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Θάλασσα - Επένδυση 2,8 δις. ευρώ

«Πρεμιέρα» για το  μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Βόρεια Θάλασσα  - Επένδυση 2,8 δις. ευρώ
Το Gemini διαθέτει παραγωγική ικανότητα 600 MW, καλύπτει 68 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελείται από 150 ανεμογεννήτριες της Siemens
Ένα από τα μεγαλύτερα υπεράκτια αιολικά πάρκα στον κόσμο ξεκινά και  επίσημα τη λειτουργία του.
Σε απόσταση 85 χιλιομέτρων από την ακτή των Κάτω Χωρών, το παράκτιο αιολικό πάρκο Gemini διαθέτει παραγωγική ικανότητα 600 MW, καλύπτει 68 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελείται από 150 ανεμογεννήτριες της Siemens.
Σε ανακοίνωση την  Δευτέρα 8/5/2017, σύμφωνα με το CNBC ο Διευθύνων Σύμβουλος της Gemini δήλωσε ότι το έργο ολοκληρώθηκε νωρίτερα από ότι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα και κάτω από τον προϋπολογισμό.
"Σε πλήρη λειτουργία, το Gemini θα παράγει 2,6 TWh ενέργειας κάθε χρόνο, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 των Κάτω Χωρών κατά 1,25 εκατομμύρια τόνους", πρόσθεσε ο Matthais Haag.
Το Gemini θα καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 1,5 εκατομμυρίων καταναλωτών κατά τα επόμενα 15 χρόνια πρόσθεσε.
Το Gemini κατασκευάσθηκε με την συνεργασία  τεσσάρων επιχειρήσεων: της Northland Powerη οποία  κατέχει το 60%, της Siemens, η οποία έχει  το 20% και των Van Oord και HVC. Το έργο αποτελεί επένδυση ύψους 2,8 δισ. ευρώ (3,05 δισ. δολ.).
Η υπεράκτια αιολική ενέργεια αποτελεί σημαντικό μέρος του ενεργειακού μείγματος της Ευρώπης.
Σύμφωνα με το WindEurope, το 2016 πραγματοποιήθηκαν εργασίες σε 18 παράκτια αιολικά πάρκαστην Ευρώπη, ενώ ολοκληρώθηκαν τέσσερα έργα Η Γερμανία, και οι Κάτω Χώρες κατέχουν ηγετική θέση στην αιολική αγορά αιολικής ενέργειας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης