Υδροηλεκτρική ενέργεια, το «πολύτιμο χαρτί» του Καναδά

Υδροηλεκτρική ενέργεια, το «πολύτιμο χαρτί» του Καναδά
 Η υδροηλεκτρική ενέργεια  βοηθά τον Καναδά να παράγει τα δύο τρίτα της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Περίπου τα 2/3 της ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά το 2015 παρήχθησαν με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύει περίπου το 60%, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της χώρας (NEB).
Η έκθεση, που παρουσιάσθηκε  την Τρίτη 2/5/2017, ανέφερε ότι η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από υδροηλεκτρική ενέργεια το 2015 προέρχεται συνήθως από μεγάλες εγκαταστάσεις με δεξαμενές.
Σύμφωνα με το CNBC αυτό το είδος υδροηλεκτρικής ενέργειας περιγράφηκε ως "πολύτιμο μέρος του μείγματος παραγωγής του Καναδά, καθώς αποθηκεύει την ενέργεια και περιορίζει τις διακυμάνσεις από πιο διαλείπουσες ανανεώσιμες πηγές".
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι "η μεγαλύτερη και μοναδική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σήμερα".
Όσον αφορά  τις άλλες πηγές, η ΝΕΒ ανακοίνωσε  ότι η δυναμικότητα αιολικής ενέργειας του Καναδά έχει αυξηθεί κατά 20 φορές μεταξύ του 2005 και του 2015, ενώ η βιομάζα είχε συμβάλει στην παροχή περίπου 2% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2015.
Η ηλιακή ενέργεια θεωρήθηκε ως ένα "σχετικά μικρό μέρος» της ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με την ΝΕΒ περισσότερες από 600 terawatt ηλεκτρικής ενέργειας παράχθηκαν το 2015, ενώ μόνο μία terawatt ώρα θεωρήθηκε επαρκής για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος  σε 80.000 σπίτια για ένα έτος.
"Η «hydro generation» επέτρεψε στη χώρα να είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην ανανεώσιμη ενέργεια εδώ και χρόνια", δήλωσε η Shelley Milutinovic, επικεφαλής οικονομολόγος του NEB.
"Καθώς οι ηλιακές, αιολικές και άλλες τεχνολογίες καθίστανται ανταγωνιστικότερες από πλευράς κόστους, αναμένουμε να δούμε μια συνεχή αύξηση στην υιοθέτησή τους στο μέλλον", πρόσθεσε ο Milutinovic.





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης