Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Φθηνό ρεύμα από τα κεραμίδια;

Φθηνό ρεύμα  από τα κεραμίδια;
Νέες ηλιακές ολόκληρες στέγες (όχι απλά πάνελς), που μάλιστα δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις παραδοσιακές στέγες με κεραμίδια, μιας και μπορούν κάλλιστα να τις μιμηθούν, παρουσίασε στην Universal Studios στο Λος Άντζελες, ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ.
Το ειδικό «κεραμίδι» που θα χρησιμοποιηθεί στις στέγες αυτές, θα είναι κατασκευασμένο  από γυαλί και κυψέλες, και θα είναι συνδεδεμένο με μπαταρία παροχής ενέργειας, ακόμα και για τις μέρες εκείνες που η ηλιοφάνεια δεν είναι επαρκής.
Η εν’ λόγω παρουσίαση της καινοτόμου αυτής πρότασης για φθηνή και εύκολη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, παρουσιάστηκε εν’ όψει και της συγχώνευσης της Tesla με την SolarCity, η οποία αναμένεται προς τα μέσα του τρέχοντος μηνός.
Συγκεκριμένα, η Tesla πρόκειται να εξαγοράσει τη SolarCity προς 2,6 δισ. δολάρια, ενώ το πάντρεμα ετούτο θα δώσει μία ακόμα πιο μεγάλη «πράσινη» εταιρεία στον πλανήτη, που σκοπό θα έχει να δίνει «λύσεις πακέτο» στους τελικούς καταναλωτές, από την ώρα της απόφασής τους να προβούν σε μία τέτοια επένδυση, μέχρι και την τελική κατασκευή της νέας αυτής «πράσινης» στέγης τους.
Έτσι, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας, η στέγη τους αυτή θα συσσωρεύει ολόκληρη την ενέργεια που θα χρειάζονται για τις τρέχουσες εργασίες τους μέσα στο σπίτι (ή στο γραφείο), ενώ μπόλικη απ’ αυτήν θα μπορεί να αποθηκεύεται για να χρησιμοποιηθεί όποτε αυτό θα απαιτείται,
μιας και οι ίδιοι αυτοί οι συσσσωρευτές, ξοδεύουν τελικά για την δική τους λειτουργία  ελάχιστο ρεύμα από αυτό που παράγουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης