Τελευταία Νέα

Guardian: Το ένα πέμπτο του παγκόσμιου ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες - Πάνω από 9,4 εκατομμύρια οι θέσεις εργασίας

Guardian: Το ένα πέμπτο του παγκόσμιου ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες - Πάνω από 9,4 εκατομμύρια οι θέσεις εργασίας
Οι θέσεις εργασίας σε καθαρή ενέργεια, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, αυξάνονται πολύ ταχύτερα από ό,τι οι θέσεις εργασίας στους τομείς του άνθρακα, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου
Ανάλυση για την πορεία και το μέλλον του ενεργειακού συστήματος του πλανήτη, στην οποία σημειώνεται ότι οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος ανήκουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δημοσιεύει σήμερα ο Guardian.
Οπως αναφέρεται, σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από 9,4 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται ήδη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ σχεδόν το ένα πέμπτο του παγκόσμιου ηλεκτρισμού προέρχεται σήμερα από καθαρές, ανανεώσιμους πηγές, όπως ο ήλιος και ο άνεμος. Γράφει σήμερα ο Guardian:

"Η συζήτηση που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος μας δεν είναι εάν πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή. Αυτή η συζήτηση είναι πολύ μακριά από μας. Το θέμα είναι πώς να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές αλλαγές - όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σχεδόν ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα - πάνω από το 99% των μελετών - κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική. Προκαλείται από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Και οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών, οι κλιματικές αλλαγές προκαλούν ήδη σοβαρά καιρικά φαινόμενα όπως παρατεταμένες ξηρασίες, ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών και ανυψούμενα επίπεδα της θάλασσας εξαιτίας της τήξης του θαλάσσιου πάγου στην Αρκτική.
Και ενώ όλοι θα επηρεαστούν από την κλιματική αλλαγή, οι άνθρωποι που έχουν λιγότερο να κάνουν με την πρόκληση του προβλήματος θα επηρεαστούν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών χαμηλού εισοδήματος και των κοινοτήτων χρώματος σε ολόκληρη την Αμερική.

Γι 'αυτό πρέπει να μεταβιβάσουμε επιθετικά το ενεργειακό μας σύστημα μακριά από ορυκτά καύσιμα και προς καθαρές λύσεις ανανεώσιμης ενέργειας όπως η ηλιακή, η αιολική και η γεωθερμική ενέργεια και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Εδώ είναι τα καλά νέα: η παγκόσμια κοινότητα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα ηλιακά πάνελ κοστίζουν σήμερα 80% λιγότερο από ό,τι το 2008.
Η ηλιακή βιομηχανία αυξάνεται κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία. Στην πραγματικότητα, σχεδόν το ένα πέμπτο του παγκόσμιου ηλεκτρισμού προέρχεται σήμερα από καθαρούς, ανανεώσιμους πόρους όπως ο ήλιος και ο άνεμος.

Ανεξάρτητα από την ημερήσια διάταξη του Προέδρου Trump και τη διοίκησή του από τους αρνητές του κλίματος, είναι σαφές ότι οι θέσεις εργασίας σε καθαρή ενέργεια όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια αυξάνονται πολύ ταχύτερα από ό,τι οι θέσεις εργασίας στους τομείς του άνθρακα, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Ο αριθμός των εργαζομένων που συντηρούν ανεμογεννήτριες στις ΗΠΑ προβλέπεται να υπερδιπλασιαστεί μεταξύ 2014 και 2024, σύμφωνα με το αμερικανικό Γραφείο Στατιστικών Εργασίας.
Σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι από 9,4 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται ήδη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτές είναι οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης