ΗΠΑ: Η αναμόρφωση της φορολογίας επηρεάζει αρνητικά την βιομηχανία ηλιακής ενέργειας

ΗΠΑ: Η αναμόρφωση της φορολογίας επηρεάζει αρνητικά την βιομηχανία ηλιακής ενέργειας
Η δέσμευση Trump «έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη χρηματοδότηση, καθώς τα έξοδα ανεβαίνουν», σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας.
Ακόμα και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις φορολογικής μεταρρύθμισης, η δέσμευση του Προέδρου Donald Trump να αναθεωρήσει τις πολιτικές των ΗΠΑ, επηρεάζει ήδη και μάλιστα αρνητικά την βιομηχανία ηλιακής ενέργειας.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο New Energy Finance για το Future of Energy Global Summit στη Νέα Υόρκη ο Abigail Ross Hopper, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Βιομηχανιών Ηλιακής Ενέργειας, η δέσμευση Trump «έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη χρηματοδότηση καθώς τα έξοδα ανεβαίνουν».
Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο του 2016, οι υπέρμαχοι της καθαρής ενέργειας ανησυχούσαν, ότι η προοπτική της φορολογικής μεταρρύθμισης θα επιβραδύνει τόσο την αιολική, όσο και την ηλιακή οικονομία.
Οι επενδυτές ανέφεραν το 2016, πως θα μπορούσαν να περιμένουν να περάσει η περίοδος αβεβαιότητας, όμως τουλάχιστον στην ηλιακή ενέργεια πρέπει να επισπεύσουν το κλείσιμο συμφωνιών, πριν πέσει ο εταιρικός ρυθμός και ίσως χρειαστεί να πληρώσουν περισσότερα από όσο θα πλήρωναν πριν από τις εκλογές.
Πολλές συμφωνίες φέτος κλείνουν με πρόβλεψη για εταιρικούς φορολογικούς συντελεστές με 25% ή ακόμα και 20%.
Εάν τα ποσοστά μειωθούν, τα πακέτα χρηματοδότησης ενδέχεται να μην είναι πλέον τόσο οικονομικά
Η βιασύνη πάντως μπορεί να μην είναι απαραίτητη καθώς ο κ. Trump, προ της εκλογής του, πρότεινε να μειωθεί ο συντελεστής φόρου εταιρειών σε ποσοστό μόλις 15% από το 35%.
Είναι αμφίβολο όμως το αν η φορολογική μεταρρύθμιση προχωρήσει σύντομα.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης