Τελευταία Νέα

Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με ηλιακή ενέργεια και τώρα υπόσχεται 1.000 λύσεις για την εφαρμογή των ΑΠΕ

tags :
Ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με ηλιακή ενέργεια και τώρα υπόσχεται 1.000 λύσεις για την εφαρμογή των ΑΠΕ
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φέρνουν ανάπτυξη και κέρδη εκτιμά ο πρόεδρος της Solar Impulse  και ένας από τους δύο πιλότους που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο με ένα αεροσκάφος ηλιακής ενέργειας.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι καθαρές τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν τις οικονομίες να αναπτυχθούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και κέρδη εκτιμά ο Bertrand Piccard, ένας από τους δύο πιλότους που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο με ένα αεροσκάφος ηλιακής ενέργειας.
"Σήμερα, αν θέλετε να έχετε ανάπτυξη, εάν θέλετε απασχόληση, εάν θέλετε κέρδη, δεν πρέπει να προσφέρετε στους πελάτες αυτό που έχουν ήδη, πρέπει να προσφέρετε κάτι καλύτερο, πρέπει να προσφέρετε κάτι πιο αποτελεσματικό. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα υποδομή για τη χώρα, αλλά για να γίνει και πάλι η Αμερική υπέροχη, πρέπει να προχωρήσουμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και καθαρές τεχνολογίες », δήλωσε ο Piccard, πρόεδρος της Solar Impulse, αναφερόμενος στο σύνθημα της εκστρατείας του Προέδρου Donald Trump.
Μιλώντας στο CNBC στο περιθώριο του συνεδρίου Credit Suisse Global Megatrends στη Σιγκαπούρη, ο Piccard κλήθηκε να σχολιάσει τα πολιτικά εμπόδια, ειδικά στις ΗΠΑ, για την κλιματική αλλαγή.
Τον περασμένο μήνα, ο Trump υπέγραψε διάταγμα με στόχο την επαναφορά πολιτικών για το κλίμα.
Ο Piccard πρόσθεσε ότι έχει αναλάβει να ανακαλύψει 1.000 λύσεις που μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν θέσεις εργασίας και κέρδη.
Ελπίζει ότι σε περίπου ενάμιση χρόνο, θα μπορέσει να παρουσιάσει αυτές τις λύσεις στις κυβερνήσεις για να τους βοηθήσει να επιτύχουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους.
"Υπάρχει μια μικρή start-up στη Γαλλία που αποθηκεύει θερμότητα έως και χίλιους βαθμούς σε κεραμικά, υπάρχουν νέα συστήματα αφαλάτωσης του νερού με ηλιακή ενέργεια", είπε, δίνοντας παραδείγματα των λύσεων που επιδιώκει.
"Όλα αυτά είναι διαθέσιμα σε εργαστήρια, σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, και εταιρείες που κανείς δεν έχει ακούσει. Ο στόχος μου είναι να τα φέρω όλα αυτά κοντά στις κυβερνήσεις", πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης