Ποιά είναι η τεχνολογία Airborne που έκανε την αιολική ενέργεια φθηνότερη από το φυσικό αέριο

Ποιά είναι η τεχνολογία Airborne που έκανε την αιολική ενέργεια φθηνότερη από το φυσικό αέριο
Μια νέα τεχνολογία αιολικής ενέργειας περιορίζει σημαντικά το κόστος σύμφωνα με το Energy & Capital
Η ενεργειακή βιομηχανία έλαβε πρόσφατα μια άλλη διάσταση πραγματικότητας.
Αυτή τη φορά, ήταν από την Moody s, η οποία εκτιμά ότι η μείωση του κόστους της αιολικής ενέργειας τώρα απειλεί άμεσα ενεργειακές μονάδες 56 γιγαβάτ με καύση άνθρακα ή περίπου το 65% που είναι σε λειτουργία αυτή τη στιγμή σύμφωνα με το Energy and Capital.
Και αυτό δεν έχει να κάνει με έναν «πόλεμο κατά του άνθρακα.» Είναι μόνο για τα χρήματα.
Η έκθεση της Moody s εκτιμούσε ότι το κόστος ανά MW στο Great Plains ανέρχεται σε περίπου $ 20. Στον άνθρακα φθάνει περίπου στα $ 30.
Και αυτά τα κόστη της αιολικής ενέργειας θα συνεχίσουν να μειώνονται, πάρα πολύ.
Και τώρα έγιναν πραγματικότητα.
Μια νέα τεχνολογία αιολικής ενέργεια τεχνολογία που ονομάζεται «Airborne»  περιορίζει σημαντικά το κόστος της αιολικής ενέργειας.
Η Airborne αιολική ενέργεια χρησιμοποιεί την βασική σχεδιαστική φιλοσοφία με μια ανεμογεννήτρια, αλλά χωρίς πύργο.
Αντ' αυτού, χρησιμοποιεί ένα δεμένο αεροσκάφος που κινείται σε μια μεγάλη περιοχή σάρωσης σε υψόμετρο έως 450 μέτρα, όπου ο άνεμος είναι πολύ ισχυρότερος.
Είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς, αλλά αυτή η συσκευή μπορεί να παράγει στην πραγματικότητα δύο φορές τη δύναμη μιας συμβατικής ανεμογεννήτριας και να κατασκευαστεί με 90% λιγότερα υλικά.
Στην πραγματικότητα, το κόστος υλικών και την εγκατάσταση είναι τόσο χαμηλό ώστε να μπορεί να παράγει μια σταθερή ροή του ηλεκτρικού ρεύματος - σε κλίμακα χρησιμότητας - με κόστος που θα μπορούσε να έρθει ακόμη και σε χαμηλότερο επίπεδο από το φυσικό αέριο.
Και δεδομένου ότι το φυσικό αέριο είναι σχεδόν δωρεάν, αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη, όχι μόνο για την αιολική ενέργεια, αλλά για το σύνολο της παγκόσμιας ενεργειακής οικονομίας
Το 2013, στο International Journal, Ενέργειας, υπήρχε ένα άρθρο με τίτλο, «Θεωρητική Ανάλυση της Airborne αιολικής Ενέργειας.»
Σε αυτό το άρθρο, μια οικονομική ανάλυση παρουσίαζε λεπτομερώς πώς ένα αερομεταφερόμενο σύστημα αιολικής ενέργειας θα μπορούσε να είναι 10 φορές λιγότερο δαπανηρό για να παραχθεί και να λειτουργήσει από μια συμβατική ανεμογεννήτρια.
Δεν ήταν μόνο  σωστή η ανάλυση, αλλά αυτή η «θεωρία» είναι πλέον πραγματικότητα μόλις τέσσερα χρόνια αργότερα.
Tα αερομεταφερόμενα συστήματα αιολικής ενέργειας δεν είναι πλέον επιστημονική φαντασία. Είναι πραγματικότητα και προετοιμάζεται η ένταξή τους σε δίκτυα σε όλο τον κόσμο.
Μια εταιρεία που φαίνεται να έχει το προβάδισμα είναι η  Ampyx Power.
Είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία που τώρα χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της E.ON η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών  σε επενδυτές ηλεκτρικής εταιρείας που ανήκει στον κόσμο.
Η E.ON ελπίζει να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία για να αναπτύξει μια φθηνότερη και καθαρότερη μορφή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, όχι μόνο για την ενσωμάτωση σε εθνικά δίκτυα, αλλά και για τις απομακρυσμένες περιοχές και νησιά, όπου είναι πολύ δύσκολο να εγκατασταθούν μονάδες φυσικού αερίου και συμβατικά αιολικά πάρκα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης