Πρωτοποριακή μπαταρία φυσικού αερίου δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια

Πρωτοποριακή μπαταρία φυσικού αερίου δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια
Η Southern California Edison ανακοίνωσε ότι το σύστημα μειώνει τις εκπομπές
H Edison International ανακοίνωσε  ότι έχει ολοκληρωθεί η πρώτη του είδους μπαταρία αποθήκευσης τροφοδοσίας συστημάτων φυσικού αερίου στη Νότια Καλιφόρνια, που θα βοηθήσει την περιοχή να διαχειρισθεί  τις αυξανόμενες ποσότητες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να αντιμετωπίσει πιθανές ελλείψεις.
Η Southern California Edison, η General Electric Co. και η  Wellhead Power Solutions συνεργάσθηκαν για την εγκατάσταση 10 μεγαβάτ μπαταριών λιθίου-ιόντων σε δύο γεννήτριες φυσικού αερίου του Rosemead, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 17/4/2017 η  Edison.
Οι μονάδες έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργήσουν κατά τις περιόδους αιχμής της ζήτησης.
Οι μπαταρίες, οι οποίες μπορούν να παρέχουν στιγμιαία ισχύ μέχρι να λειτουργήσουν οι αεριοστρόβιλοι, αναμένεται να μειώσουν τη χρήση καυσίμου και να οδηγήσει σε μειώσεις των εκπομπών τουλάχιστον 60% , δήλωσε ο Edison.
Το σύστημα, που ονομάζεται το LM6000 Hybrid Electric Gas Turbine (Hybrid EGT) περιλαμβάνει δύο μονάδες της GE οι οποίες παραδόθηκαν στη SCE στις αρχές του χρόνου και τέθηκαν σε λειτουργία το Μάρτιο.
Η μονάδα Hybrid EGT βρίσκεται στο Norwalk της Καλιφόρνια.
Η SCE έχει αναπτύξει επίσης ένα LM6000 Hybrid EGT στη μονάδα Rancho Cucamonga στην Καλιφόρνια.
Οι μονάδες ενσωματώνουν ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας της μπαταρίας 10 MW / 4.3 MWh με τουρμπίνα κινητήρα αεριώθησης αερίου 50-MW LM6000 της GE.
Οι μονάδες κινητήρα αεριώθησης είναι ελαφρύτερες από τους συμβατικούς αεριοστρόβιλους χρησιμοποιούν ένα μίγμα αέρα και καυσίμου και λειτουργούν κατά τρόπο παρόμοιο με κινητήρες αεροσκαφών.
Η καρδιά του Hybrid EGT είναι ένα σύστημα ελέγχου το οποίο συνδυάζει την μπαταρία και τον  αεριοστρόβιλο
Η χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας έχει σχεδιαστεί για να παρέχει αρκετό χρόνο ώστε ο αεριοστρόβιλος να ξεκινήσει και να φτάσει στην απόδοση ισχύος που έχει οριστεί, να κατανέμει τα φορτία όπως απαιτείται άμεσα και χωρίς καύση του καυσίμου από την αρχή.
Η GE και η SCE έχουν αναπτύξει αυτό το σύστημα ως απάντηση στις μεταβαλλόμενες ενεργειακές ανάγκες στην Καλιφόρνια.
Η πολιτεία έχει δεσμευτεί να αντλήσει το 50% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης