Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Πόρτλαντ: Ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές έως το 2050

Πόρτλαντ: Ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές έως το 2050
Το Πόρτλαντ είναι ανάμεσα σε μια σειρά από πόλεις των ΗΠΑ μεταξύ των οποίων και το Σικάγο που έχουν “αγκαλιάσει” τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Οι ηγέτες του Πόρτλαντ και του Multnomah County δεσμεύθηκαν για 100 % καθαρή ενέργεια έως το 2050.
Σε ανακοίνωσή τους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι αρχές επεσήμαναν ότι στόχος τους είναι να καλύψουν τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας της Κοινότητας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2035 και όλες οι υπόλοιπες πηγές ενέργειας να τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2050.
«Να αποκτήσει η κοινότητά μας ενέργεια από 100 % ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένας μεγάλος στόχος,“ δήλωσε ο Ted Wheeler, δήμαρχος του Πόρτλαντ.
«Και ενώ είναι απολύτως φιλόδοξο σχέδιο παράλληλα είναι ένας στόχος που μοιραζόμαστε με τη Nike, τη Hewlett Packard, τη Microsoft, τη Google, τη GM, τη Coca Cola, Johnson & Johnson, και τη Wal-Mart. Έχουμε την ευθύνη να ηγηθούμε αυτής της προσπάθειας στο Όρεγκον.“”
Το Multnomah County είναι η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία στο Όρεγκον.
Η πρόεδρός του, Deborah Kafoury, χαιρέτισε την είδηση.
«Αυτή είναι μια υπόσχεση για το μέλλον των παιδιών μας” δήλωσε. “Το 100% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σημαίνει ένα μέλλον με καθαρότερο αέρα, ένα σταθερό κλίμα και περισσότερες θέσεις εργασίας και οικονομικές ευκαιρίες”.
Το Πόρτλαντ είναι ανάμεσα σε μια σειρά από πόλεις των ΗΠΑ που έχουν “αγκαλιάσει” τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου ο δήμαρχος του Σικάγο, Rahm Emanuel, ανακοίνωσε ότι τα κτίρια της πόλης θα τροφοδοτούνται με ενέργεια 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025.
«Με τη τροφοδοσία των δημόσιων κτιρίων μας από αιολική και ηλιακή ενέργεια, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση της οικονομίας του 21ου αιώνα, εδώ στο Σικάγο», δήλωσε ο Emanuel.
Στο Πόρτλαντ ο Wheeler σημείωσε ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει να είναι μια συλλογική προσπάθεια. «Εμείς δεν θα τα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε την αλλαγή του κλίματος μέσω της κυβερνητικής δράσης και μόνο,“”είπε.
«Χρειαζόμαστε όλη την κοινότητα μας: την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τα νοικοκυριά να εργαστούν μαζί για να κάνουν μια δίκαιη μετάβαση σε ένα 100% ανανεώσιμο μέλλον ”.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης