Τελευταία Νέα

Δ. Παπαδημητρίου: Συνάντηση με τον πρέσβη του Καζακστάν για τις ΑΠΕ

tags :
Δ. Παπαδημητρίου: Συνάντηση με τον πρέσβη του Καζακστάν για τις ΑΠΕ
Ευκαιρία για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας αποτελεί η έκθεση "EXPO ASTANA 2017" που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Καζακστάν
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και οι δυνατότητες της χώρας μας να προωθήσει την υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία των ελληνικών επιχειρήσεων στον συγκεκριμένο τομέα, συζητήθηακν κατά την συνάντηση του  υπουργού Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, με τον πρέσβη του Καζακστάν στην Ελλάδα, Alexei Volkof.
 Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και οι προοπτικές ενίσχυσής τους με την ευκαιρία της έκθεσης "EXPO ASTANA 2017", η οποία θα φιλοξενηθεί στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017.
 Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παπαδημητρίου, η έκθεση αυτή συνιστά ένα σημαντικό διεθνές φόρουμ, που αναμένεται να δεχτεί περισσότερους από 10 εκατομμύρια επισκέπτες και αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στην ευρύτερη αγορά και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, τόσο στον τομέα της ενέργειας, όσο και σε άλλους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η χώρα μας.
Επίσης, δίνει την δυνατότητα στην Ελλάδα να προωθήσει την υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία των ελληνικών εταιρειών, σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δίνει μεγάλη βαρύτητα στην προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ηλίας Ξανθάκος, ο οποίος συντονίζει την όλη προσπάθεια, ως γενικός επίτροπος της Ελλάδας στην έκθεση.
Από την πλευρά του, ο κ. Volkof χαρακτήρισε την Ελλάδα ως ένα σημαντικό συνεργάτη στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και τόνισε ότι η έκθεση θα δώσει νέα ώθηση στις οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών, δεδομένου μάλιστα, ότι στο Καζακστάν διαβιώνει ελληνική διασπορά που ξεπερνά τα 10.000 άτομα. Ειδική αναφορά έκανε στους Έλληνες πολίτες, που έχοντας ζήσει στη χώρα του κατά το παρελθόν, επέστρεψαν στην Ελλάδα και αποτελούν γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης