Η Ινδία χρειάζεται 100 δισ. δολάρια για να πετύχει τους στόχους της σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η Ινδία χρειάζεται 100 δισ. δολάρια για να πετύχει τους στόχους της σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει καταστήσει την Ινδία στην  τρίτη μεγαλύτερη αγορά καθαρής ενέργειας στον κόσμο
Η κυβέρνηση του Narendra Modi χρειάζεται τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση των στόχων της Ινδίας για την καθαρή ενέργεια, ακόμα και μετά από τις πολιτικές της κυβέρνησής του που πέτυχαν ρεκόρ επενδύσεων στην κατασκευή σταθμών παραγωγής αιολικής και ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg New Energy Finance, η Ινδία επένδυσε 10,5 δισ. δολάρια σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2016, σχεδόν 60% περισσότερα από τα 6,6 δισ. δολάρια που επένδυσε πριν από 2 χρόνια.
Τα νέα εργοστάσια παραγωγής καθαρής ενέργειας έχουν ισχύ 7,3 GWh, η οποία είναι 71% υψηλότερη από ό, τι την προηγούμενη περίοδο.
Η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας έχει καταστήσει την Ινδία στην  τρίτη μεγαλύτερη αγορά καθαρής ενέργειας στον κόσμο, μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση BNEF.
Ο Modi έχει θέσει ως στόχο την δημιουργία εργοστασίων παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 175 GWh μέχρι το 2022, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν περισσότερα από 62 εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα δίκτυα και στη μελλοντική ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια, που αναμένεται να τετραπλασιαστεί έως το 2040.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, μία επένδυση ύψους 100 δισ. δολαρίων ισοδυναμεί με σχεδόν το 5% των αγαθών και υπηρεσιών που παράγονται ετησίως στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης