Τελευταία Νέα

Σικάγο: Ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές για τα δημόσια κτίρια έως το 2025

Σικάγο: Ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές για τα δημόσια κτίρια έως το 2025
Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια του δημάρχου της πόλης Rahm Emanuel
Τα κτίρια της πόλης στο Σικάγο θα   τροφοδοτούνται με ενέργεια προερχόμενη 100% από ανανεώσιμες πηγές, μέχρι το 2025, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της πόλης Rahm Emanuel.
Σε μια ανακοίνωση του Emanuel - μαζί με τους Chicago Public Schools, Chicago Housing Authority, Chicago Park District και City Colleges of Chicago – αναφέρεται, σύμφωνα με το CNBC ,ότι όταν υλοποιηθεί η δέσμευση το Σικάγο θα γίνει η «μεγαλύτερη μεγάλη πόλη» στις ΗΠΑ όπου τα δημόσια κτίρια  θα προμηθεύονται με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
«Με την τροφοδότησε των δημόσιων κτιρίων με αιολική και ηλιακή ενέργεια, στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στην οικοδόμηση της οικονομίας του 21ου αιώνα, εδώ στο Σικάγο,» δήλωσε ο Emanuel, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε επικεφαλής του επιτελείου του Barak Obama  στο Λευκό Οίκο.
Το γραφείο του Δημάρχου, επεσήμανε ότι η δέσμευση θα υλοποιηθεί με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας χώρου και την απόκτηση πιστώσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ο Jack Darin, πρόεδρος του Illinois Sierra Club, χαιρέτισε την κίνηση.
«Με αυτή την τολμηρή κίνηση για την τροφοδότηση των δημόσιων κτιρίων με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως η αιολική και η ηλιακή, το Σικάγο είναι παράδειγμα προς μίμηση σε μια εποχή κατά την οποία η  τοπική ηγεσία είναι πιο σημαντική από ποτέ» επεσήμανε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης