Μειώθηκαν 17% οι επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια το πρώτο 3μηνο του 2017

Μειώθηκαν 17% οι επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια το πρώτο 3μηνο του 2017
Μειώσεις στα κονδύλια για την υπεράκτια αιολική ενέργεια - Λιγότερες επενδύσεις σε Βραζιλία και Ινδία – Άνοδος σε Ιαπωνία και Γερμανία
Οι επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια μειώθηκαν 17% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, καθώς  ΗΠΑ και Κίνα περιόρισαν την  «στήριξη» στην αιολική ενέργεια κα τα ι φωτοβολταϊκά πάρκα.
Περίπου  53.600.000.000 $ διοχετεύθηκαν σε έργα όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την αποδοτικότητα και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του έτους σηματοδοτώντας  τη χαμηλότερη επένδυση τριμήνου  από το 2013, σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance.
Μια αύξηση της χρηματοδότησης για τα μεγάλα έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας  που σημειώθηκε στις αρχές του περασμένου έτους δεν επαναλήφθηκε το 2017.
Οι κυβερνήσεις, στις μεγαλύτερες αγορές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μειώνουν  τις επιδοτήσεις για νέα έργα, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη «βουτιά» στο κόστος των φωτοβολταϊκών και των ανεμογεννητριών.
Την ίδια στιγμή, φωτεινό παράδείγμα για τη βιομηχανία χαρακτηρίστηκε η πώληση μετοχών $ 1,4 δις από την Tesla Inc και  το ηλιακό έργο ύψους 650 εκατομμύρια $ της Enel SpA στο Μεξικό, που ενδεχομένως να αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα του είδους του.
Γερμανία και Γαλλία προχώρησαν επίσης σε αύξηση των επενδύσεων ενώ σε Βραζιλία και  Ινδία μειώθηκαν.
«Ήταν ένα σχετικά ήσυχο πρώτο τρίμηνο για τις παγκόσμιες επενδύσεις, αλλά είναι πολύ νωρίς για να εκτιμήσουμε ότι το 2017 στο σύνολό του θα κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι», δήλωσε ο Abraham Louw, αναλυτής της BNEF.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης