Τελευταία Νέα

Ανεμογεννήτριες με υδροηλεκτρική ενέργεια κατασκευάζονται για πρώτη φορά στη Γερμανία

Ανεμογεννήτριες με υδροηλεκτρική ενέργεια κατασκευάζονται για πρώτη φορά στη Γερμανία
Οι πύργοι των ανεμογεννητριών έχουν συνολικό ύψος 246,5 μέτρων, με τη βάση του κάθε πύργου να χρησιμοποιείται ως δεξαμενή νερού
Στη Γερμανία, δύο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνδυάζονται σε ένα νέο έργο και ανοίγουν νέους δρόμους  στην αγορά ενέργειας.
Η GE, μέσω της GE Renewable Energy, έχει υπογράψει μια συμφωνία με τον Max Bögl Wind AG για την παροχή και προμήθεια της «υψηλότερης και πρώτης ανεμογεννήτριας στον κόσμο  που θα ενσωματωθεί με αντλιοστάσια υδροηλεκτρικής ενέργειας.»
Η αιολική και η υδροηλεκτρική γίνονται όλο και πιο σημαντικές πηγές ενέργειας.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ),   περιγράφει  την υδροηλεκτρική ενέργεια ως «τη μεγαλύτερη ενιαία πηγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα»
Η αιολική ενέργεια, αναφέρει, κινείται προς την κατεύθυνση να «κυριαρχήσει ως ανταγωνιστική και αξιόπιστη τεχνολογία.»
Η κλίμακα του έργου της GE  στο Δάσος Swabian-Franconian  στη Γερμανία, είναι σημαντική.
Οι πύργοι ανεμογεννητριών που χρησιμοποιούνται στο έργο θα έχουν  συνολικό ύψος  246,5 μέτρων, με  τη βάση του κάθε πύργου και τη γύρω περιοχή να χρησιμοποιείται ως δεξαμενή νερού.
«Έχουμε μια σειρά από ανεμογεννήτριες,...  με τη διαφορά ότι στη βάση τους έχουμε μια δεξαμενή αποθήκευσης που περιβάλλει τις ανεμογεννήτριες,» δήλωσε στο CNBC ο  Cliff Harris, ο οποίος διαχειρίζεται  το χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας της GE Renewable Energy's.
Επιπλέον - περίπου 200 μέτρα πιο μακριά από τις ανεμογεννήτριες -   σε μια λίμνη θα βρίσκεται μια αντλία / γεννήτρια υδροηλεκτρικής μονάδας με δυναμικότητα 16 μεγαβάτ.
«Όταν ο άνεμος φυσάει, θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τις ανεμογεννήτριες,» δήλωσε ο Harris. «Όταν η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια είναι υψηλή, μπορεί να απελευθερωθεί το νερό από τις δεξαμενές στη βάση των ανεμογεννητριών και μέσα από τις τουρμπίνες να παράγει ενέργεια», πρόσθεσε.
Η κατασκευή του έργου είναι σε εξέλιξη, πρόσθεσε ο Harris, πρόσθεσε.Η GE έχει ανακοινώσει ότι οι τέσσερις τουρμπίνες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του έτους, και η «πλήρη» μονάδα παραγωγής ενέργειας αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος του 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης