Βρετανία: Ξεκίνησε δημοπρασία 361 εκατ. δολ. για την καθαρή ενέργεια

Βρετανία: Ξεκίνησε δημοπρασία 361 εκατ. δολ. για την καθαρή ενέργεια
Η διαδικασία της δημοπρασίας ξεκίνησε χθες Δευτέρα 3/4/2017 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο
Η Βρετανική κυβέρνηση ξεκίνησε δημοπρασία για συμβάσεις ύψους  £ 290 εκατομμύρια (361.000.000 $)  που αφορούν την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών με στόχο «την στήριξη της καθαρής ενέργειας στη Βρετανία».
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το CNBC, ανακοίνωσε ότι οι συμβάσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω μιας ανταγωνιστικής διαδικασίας η οποία θα βοηθήσει στη μείωση του ενεργειακού κόστους στον τελικό καταναλωτή.
Παράλληλα θα εγγυηθεί στις επιχειρήσεις «μια συγκεκριμένη τιμή για την ηλεκτρική ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα που παράγουν για πάνω από 15 χρόνια.»
Η διαδικασία της δημοπρασίας ξεκίνησε χθες Δευτέρα 3/4/2017, και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση είπε προσθέτοντας ότι από το 2010  έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις £ 52 δις. σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
«Η δημοπρασία υπογραμμίζει ότι η Βρετανία είναι ανοικτή για τις επιχειρήσεις που επιδιώκουν να επενδύσουν στον τομέα της ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα,»  δήλωσε ο Jesse Norman, ο υπουργός ενέργειας.
«Ο σχεδιασμός αφορά  την παροχή καθαρής ενέργειας σε εκατομμύρια σπίτια, τη δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο της ενέργειας, την παροχή νέων ευκαιριών στην εφοδιαστική αλυσίδα, με παράλληλα μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 2,5 εκατ.τόνους ετησίως», πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης