Τελευταία Νέα

IRENA: Σπάνε τα ρεκόρ οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – Αρχίζει η ενεργειακή μεταμόρφωση

tags :
IRENA: Σπάνε τα ρεκόρ οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – Αρχίζει η ενεργειακή μεταμόρφωση
Ηλιακή και αιολική ενέργεια κατέγραψαν την μεγαλύτερη άνοδο
Η παγκόσμια αύξηση της δυναμικότητας των ανανεώσιμων πηγών παραγωγής ενέργειας πέρυσι αυξήθηκε κατά 161 γιγαβάτ (GW), και μέχρι το τέλος του 2016, έφθασε περίπου στα 2.006 GW ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 30/3/2017 ο Διεθνής Οργανισμός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, IRENA.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η ικανότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκε κατά 8,7% με 71 GW νέας ηλιακής ενέργειας να «ανοίγουν τον δρόμο» και να ακολουθούν η αιολική με αύξηση κατά 51 GW, η υδροηλεκτρική με 30 GW και η βιοενέργεια με 9 GW.
«Είμαστε μάρτυρες μιας ενεργειακής μετατροπής να εδραιώνεται σε όλο τον κόσμο, και αυτό αντικατοπτρίζεται σε ένα ακόμη έτος - ρεκόρ με την προσθήκη νέας παραγωγικής ικανότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του IRENA Adnan Z. Amin σύμφωνα με το CNBC.
«Αυτή η αύξηση στην ανάπτυξη τονίζει το όλο και πιο έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές οι οποίες έχουν επίσης πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά οφέλη όσον αφορά την τροφοδότηση της οικονομικής ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας τη βελτίωση της ανθρώπινης ευημερίας και του περιβάλλοντος», πρόσθεσε ο Amin.
Για την επιτάχυνση αυτής της δυναμικής θα χρειαστούν επιπλέον επενδύσεις «για να προχωρήσουμε αποφασιστικά προς την κατεύθυνση μείωσης της χρήσης άνθρακα στον τομέα της ενέργειας και στην εκπλήρωση των στόχων για το κλίμα» συμπλήρωσε.
Η ανακοίνωση της IRENA έγινε την ίδια ημέρα που το  Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ανανεώσιμες πηγές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας το 2016 ήταν 82,8 terawatt/ώρα, μειωμένες από 1% σε σύγκριση με το 2015.
Επιπλέον, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε στο 24,4% το 2016, μείωση κατά 0,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Η δυναμικότητα της ανανεώσιμης ενέργειας στο τέλος του 2016 ήταν 34,7 GW, και αντιπροσωπεύει αύξηση 13,7%.

www.worldenergynews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης