Βόρεια Ιρλανδία: «Πράσινο φως» σε project ηλιακής ενέργειας 32 μεγαβάτ

Βόρεια Ιρλανδία: «Πράσινο φως» σε project ηλιακής ενέργειας 32 μεγαβάτ
Πρόκειται για την μεγαλύτερη ηλιακή εγκατάσταση της Βόρειας Ιρλανδίας και αναμένεται να εξοικονομεί 18.140 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο
Ένα σημαντικό ηλιακό έργο στο Antrim, της Βόρειας Ιρλανδίας, πήρε το «πράσινο φως» και πρόκειται να παρέχει περισσότερο από 32 μεγαβάτ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο.
Η εταιρεία  ηλιακής ενέργειας LightSource ανακοίνωσε τη Δευτέρα 27/3/2017 σύμφωνα με το CNBC ότι το έργο είναι η μεγαλύτερη ηλιακή εγκατάσταση της Βόρειας Ιρλανδίας και θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση κατ 'εκτίμηση 18.140 τόνων διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.
Επιπλέον, θα μειώσει τη χρήση των ορυκτών καυσίμων και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια.
Η Lightsource ανακοίνωσε ότι η εγκατάσταση θα αποτελείται από πέντε σημεία που συνδέονται από μία ενιαία σύνδεση με το δίκτυο.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο-ορόσημο στο Antrim»  δήλωσε ο Nick Boyle, Διευθύνων Σύμβουλος της Lightsource.
«Αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στο νησί της Ιρλανδίας μέχρι σήμερα.
Η παράγεται ηλιακή ενέργεια θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της Βόρειας Ιρλανδίας.»
Επίσης η Northern Ireland Electricity Δίκτυα (NIE Networks) ανακοίνωσε ότι έχει συνδέσει περισσότερα από 1,2 γιγαβάτ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στη Βόρεια Ιρλανδία.
«Έχουμε στενή συνεργασία με τη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να εξετάσουμε νέους τρόπους που θα διευκολύνουν τους πολύ μικρούς, μικρούς και μεγάλους παραγωγούς ενέργειας σε όλα τα μέρη της Βόρειας Ιρλανδίας,» δήλωσε ο  Michael Atkinson, της  NIE Networks.
«Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας αναπτύσσεται με κάθε νέο σπίτι, επιχείρηση ή ανανεώσιμη γεννήτρια  που συνδέουμε», πρόσθεσε ο Atkinson.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης