Τελευταία Νέα

Ξεκινά η παραγωγή ενέργειας στο μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο στην έρημο του Ντουμπάι

Ξεκινά η παραγωγή ενέργειας στο μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο στην έρημο του Ντουμπάι
Η DEWA σχεδιάζει να παράγει 5.000 μεγαβάτ ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2030
Η κρατική εταιρεία του Ντουμπάι ολοκλήρωσε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας 200 μεγαβάτ ένα μήνα νωρίτερα από ότι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα, ως μέρος ενός σχεδίου για την οικοδόμηση του εγαλύτερου πάρκου ηλιακής ενέργειας ου κόσμου μέχρι το 2030.
Η ηλιακή μονάδα 1,2 δις. ντιρχάμ (327.000.000 $) που κατασκευάζεται στην έρημο του Ντουμπάι, με επικεφαλή του έργου την εταιρεία ACWA Power International της Σαουδικής Αραβίας, είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, δήλωσε ο Saeed Mohammed Al Tayer εκπρόσωπος του εμιράτου σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο Al Tayer είχε δηλώσει ότι η αρχή Ηλεκτρισμού και Υδάτων του Ντουμπάι DEWA θα αγοράζει ρεύμα από το εργοστάσιο έναντι 5,6 σεντ ανά κιλοβατώρα, που ήταν το χαμηλότερο κόστος σε παγκόσμιο επίπεδο για την ηλιακή ενέργεια όταν το έργο ανατέθηκε τον Ιανουάριο του 2015.
Από τότε, η DEWA έχει συνάψει συμφωνίες στην ακόμη χαμηλότερη τιμή των 2,99 σεντ από άλλη εγκατάσταση.
Το Ντουμπάι σχεδιάζει να αποκτήσει 5.000 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας από το πάρκο έως το 2030, καθώς επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση από το φυσικό αέριο ως κύρια πηγή ενέργειας για την ηλεκτρική ενέργεια.
Η ηλιακή μονάδα ξεκίνησε τη Δευτέρα να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για 50.000 σπίτια.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που κατέχουν περίπου το 6% των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού, σχεδιάζουν να δαπανήσουν 600 δισεκατομμύρια ντιρχάμ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είχε ανακοινώσει ο υπουργός Ενέργειας Suhail Al Mazrouei τον Ιανουάριο.
"Τα ΗΑΕ άρχισαν νωρίς τις προετοιμασίες της για να «αποχαιρετήσουν» την τελευταία σταγόνα του πετρελαίου ", δήλωσε ο Αλ Tayer Δευτέρα στα εγκαίνια του νέου εργοστασίου.
Το Ντουμπάι θα παράγει το 10% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020, είπε.
Οι κατασκευές για την τρίτη φάση του ηλιακού πάρκου, εγκατάσταση 800 μεγαβάτ, βρίσκονατι σε εξέλιξη, δήλωσε ο Αλ Tayer.
Οι συμβάσεις για την τέταρτη φάση θα ανατεθούν τον Ιούνιο. Αυτό το τμήμα του ηλιακού πάρκου θα παρέχει ρεύμα για περίπου 8 σεντ ανά κιλοβατώρα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης