Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Vattenfall: Αποθήκευση ενέργειας με μπαταρίες BMW στα αιολικά πάρκα

tags :
Vattenfall: Αποθήκευση ενέργειας με μπαταρίες BMW στα αιολικά πάρκα
Οι μπαταρίες, είναι του ίδιου τύπου με αυτές που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο BMW i3, θα έχουν χωρητικότητα 33 kWh και θα λειτουργούν ως back-up όταν η αιολική ενέργεια δεν είναι διαθέσιμη
H κρατική Σουηδική εταιρεία Vattenfall θα χρησιμοποιήσει 1.000 μπαταρίες ιόντων λιθίου της BMW Group για την αποθήκευση ενέργειας σε ορισμένα από τα αιολικά πάρκα που διαθέτει.
Οι μπαταρίες, οι οποίες είναι του ίδιου τύπου που η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο BMW i3, θα έχουν χωρητικότητα 33 kWh και θα λειτουργούν ως back-up αποθήκευση ενέργειας όταν η αιολική ενέργεια δεν είναι διαθέσιμη.
Η Vattenfall θα κατασκευάσει την πρώτη μονάδα  3,2 MW αποθήκευσης ενέργειας στο αιολικό έργο Princess Alexia στο Άμστερνταμ, το οποίο θα παράγει 122 MW.
Ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα αποθήκευσης ενέργειας 22 MW θα κατασκευαστεί στο  αιολικό πάρκο 230 MW Pen y Cymoedd στη Νότια Ουαλία.
Τον περασμένο Αύγουστο, η Vattenfall είχε υπογράψει συμβόλαιο με την βρετανικής National Grid σύμφωνα με το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες εξισορρόπησης σ ηλεκτρισμού στο αιολικό πάρκο Pen y Cymoedd.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης