Η Αυστραλία επενδύει 1,5 δις. δολ. στην αναβάθμιση υδροηλεκτρικής μονάδας

Η Αυστραλία επενδύει 1,5 δις. δολ. στην αναβάθμιση υδροηλεκτρικής μονάδας
Η διαχειριστική αρχή ενέργειας έχει προειδοποιήσει για μια εγχώρια κρίση φυσικού αερίου από το 2019
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη 16/3/2014  ότι σχεδιάζει να δαπανήσει  $ 1,5 δις για την αναβάθμιση υδροηλεκτρικής μονάδας με σκοπό την επίλυση της ενεργειακής κρίσης.
Η ιδέα, σύμφωνα με το CNBC προέρχεται από τον πρωθυπουργό Malcolm Turnbull, μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς η χώρα αντιμετώπισε προβλήματα με την τροφοδοσία φυσικού αερίου που οδήγησε σε διακοπές ρεύματος   σε όλο το ανατολικό τμήμα της χώρας.
Η Αυστραλία έχει τη δυνατότητα να γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), αλλά η διαχειριστική αρχή ενέργειας έχει προειδοποιήσει για μια εγχώρια κρίση φυσικού αερίου από το 2019 που θα μπορούσε να προκαλέσει τη διακοπή της παροχής ενέργειας στη βιομηχανία και ευρείες διακοπές ρεύματος.
Η επέκταση κατά 2.000 μεγαβάτ του Snowy Hydro θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περίπου  500.000 σπίτια και να καλύψει τη ζήτησης σε περιόδους αιχμής στις ανατολικές πολιτείες,  δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Josh Frydenberg.
"Το κόστος θα μπορούσε να ανέλθει σε δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο πρωθυπουργός έχει καταστήσει σαφές ότι θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας βήματα", δήλωσε ο Frydenberg.
Το σχέδιο μέχρι τώρα είναι μόνο για μια μελέτη σκοπιμότητας που θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Η ανακοίνωση έγινε εν αγνοία των μετόχων του Hydro, και των πολιτειακών κυβερνήσεων της Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία, ενώ οι επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι θα μπορούσε να βλάψει το ευαίσθητο περιβάλλον γύρω από το ψηλότερο βουνό της Αυστραλίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης