Τελευταία Νέα

«Τίτλοι τέλους» για το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που κατασκευάστηκε στον κόσμο

«Τίτλοι τέλους» για το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που κατασκευάστηκε στον κόσμο
Το αιολικό πάρκο Vindeby στο νοτιοανατολικό τμήμα της Δανίας διασυνδέθηκε στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας το 1991 και κάλυπτε την ετήσια κατανάλωση 2.200 νοικοκυριών.
Ο ενεργειακός κολοσσός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Δανίας Dong Energy αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του πρώτου υπεράκτιου αιολικού πάρκου στον κόσμο, το οποίο κατασκευάστηκε πριν από 26 χρόνια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Το αιολικό πάρκο Vindeby που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Δανίας, αποτελείται από 11 υπεράκτιες ανεμογεννήτριες, διασυνδέθηκε στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της σκανδιναβικής χώρας το 1991 και κάλυπτε την ετήσια κατανάλωση 2.200 νοικοκυριών.
Όπως δήλωσε ο αρμόδιος για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα της Dong Energy
Στη Δανία, Leif Winther «το Vindeby είναι σχεδόν μικροσκοπικού μεγέθους σε σύγκριση με τα γιγαντιαία πάρκα που υλοποιούνται τώρα στη Βόρεια Ευρώπη».
Ενδεικτικό είναι, ότι το νέο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Hornsea Project One που κατασκευάζει σε τρεις φάσεις η Δανέζικη εταιρεία ανοικτά των ανατολικών ακτών της Αγγλίας, θα είναι σε θέση να παρέχει «πράσινη» ενέργεια σε περίπου ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.
Ο Winther σημείωσε ωστόσο, ότι «χωρίς την εμπειρία που αποκτήθηκε από το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε σήμερα».
Η Dong Energy έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 1.000 υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στη Δανία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και συνεχίζει να επενδύει σημαντικά σε νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα σε αυτές τις χώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης