Δανία, Γερμανία και Ολλανδία προχωρούν τα σχέδια για αιολικό πάρκο 7.000 ανεμογεννητριών σε τεχνητό νησί

Δανία, Γερμανία και Ολλανδία προχωρούν τα σχέδια για αιολικό πάρκο 7.000 ανεμογεννητριών σε τεχνητό νησί
Σύμφωνα με τα σχέδια, το νησί θα έχει περίπου έξι τετραγωνικά χιλιόμετρα μέγεθος και θα μπορεί παρέχει ενέργεια σε 80 εκατομμύρια Ευρωπαίους
Η Δανία, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς στον κόσμο αιολικής ενέργειας, επεξεργάζεται μαζί με τη Γερμανία και την Ολλανδία ένα φιλόδοξο σχέδιο οικοδόμησης τεχνητού νησιού στη Βόρεια Θάλασσα, με στόχο να μετατραπεί σε ένα τεράστιο αιολικό πάρκο, ικανό να παρέχει "πράσινη" ενέργεια σε εκατομμύρια Ευρωπαίους.
Το νησί, το οποίο θα έχει περίπου έξι τετραγωνικά χιλιόμετρα μέγεθος, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,  ένα λιμάνι και ένα διάδρομο προσγείωσης για αεροσκάφη, και θα βρίσκεται στην θαλάσσια περιοχή Dogger, η οποία είναι μεγάλη ακτή στη Βόρεια Θάλασσα, περίπου 100 χιλιόμετρα από την ανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασίλειου.
Σύμφωνα με τα σχέδια, το νησί θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7.000 ανεμογεννήτριες, παρέχοντας ενέργεια σε 80 εκατομμύρια Ευρωπαίους.
Σύμφωνα με το Sputnik, οι εθνικές εταιρείες ενέργειας από τα τρία έθνη που συμμετέχουν αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία για να εξετάσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους στις 23 Μαρτίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης