Σκωτία: «Πράσινο φως» για καινοτόμο υπεράκτιο αιολικό πάρκο

tags :
Σκωτία: «Πράσινο φως» για καινοτόμο υπεράκτιο αιολικό πάρκο
Η κυβέρνηση έδωσε την άδεια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις ακτές του Αμπερντίν
Η κυβέρνηση της Σκωτίας έδωσε την άδεια για την εγκατάσταση οκτώ ανεμογεννητριών δυναμικότητας  6 MW σε υπεράκτιο αιολικό πάρκο ανοικτά των ακτών του Αμπερντίν.
Οι αρχές  ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη 9/3/2017ότι η πλωτή μονάδα θα έχει δυναμικότητα έως και 50 MW και αναμένεται να δημιουργήσει  περίπου 110 θέσεις εργασίας στην συναρμολόγηση, την εγκατάσταση και τις «εν εξελίξει εργασίες και των δραστηριότητες συντήρησης." Επιπλέον, θα βοηθήσει στην πρόληψη πάνω από 94.500 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως.
"Όταν τεθεί σε λειτουργία, το πρωτοποριακό, 50MW Kincardine Offshore Windfarm θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει σχεδόν 56.000 σπίτια και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και επενδύσεις σε ολόκληρη τη Σκωτία μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας," δήλωσε ο Paul Wheelhouse, υπουργός επιχειρήσεων, καινοτομίας και ενέργειας, της Σκωτίας.
"Θα παγιώσει επίσης τη θέση της χώρας ως ένα από τους κορυφαίους έθνη του κόσμου στην καινοτομία και την ανάπτυξη της πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας," συμπλήρωσε ο Wheelhouse.
Η έγκριση έγινε ευνοϊκά δεκτή από τις περιβαλλοντικές ομάδες.
«Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη των πλωτών ανεμογεννητριών στη Σκωτία είναι ενθαρρυντική, καθώς θα μπορούσε να επιτρέψει και άλλες χώρες να εξασφαλίσουν ακόμη πιο καθαρή ενέργεια από την υπεράκτια αιολική ενέργεια,"  δήλωσε ο Lang Banks, διευθυντής του WWF Σκωτίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης