Τελευταία Νέα

Επένδυση 250 εκατ. ευρώ της ΕΟΝ στην παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα

Επένδυση 250 εκατ. ευρώ της ΕΟΝ στην παραγωγή ενέργειας από απορρίμματα
Η Γερμανική εταιρεία κατασκευάζει στη Στοκχόλμη εργοστάσιο παραγωγής βιοαερίου, καθώς και συνδυασμένης παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας.
Ο Γερμανικός ενεργειακός κολοσσός EON ανακοίνωσε, ότι προχωράει σε μία επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ στη Σουηδία, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από απορρίμματα.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατασκευάζει μια θερμική μονάδα ανακύκλωσης απορριμμάτων με εγκατεστημένη ισχύ 25 MW στα βορειοδυτικά της Στοκχόλμης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θερμότητας και βιοαερίου.
Η μονάδα παραγωγής βιοαερίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2018 και η μονάδα παραγωγής συνδυασμένης θερμικής και ηλεκτρικής ενέργειας το 2019.
Η μονάδα θα χρησιμοποιήσει ως πρώτη ύλη απορρίμματα που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν και θα τα επεξεργάζεται για την παραγωγή βιοαερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και αστικής θέρμανσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΝ «το έργο θα συμβάλει στην κάλυψη της ζήτησης περιβαλλοντικά καθαρής παραγόμενης ενέργειας στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή της Σουηδίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης